USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.92
Готівка
45.50
Втрати росіян: 6 7 2 8 5 0 (+1450)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.92
Готівка
45.50

У Харкові затримали зрадника, який коригував російські удари та здавав ворогу позиції ЗСУ

Він відстежував місця масового зосередження військових та техніки
сбу
У Харкові затримали навідника російських ударів
Джерело: СБУ

У Харкові Служба безпеки України затримала 33-річного агента РФ, який здавав ворогу місця розташування особового складу ЗСУ та техніки. Окупантів також цікавили засоби ППО України.

Щоб влучно завдавати ударів, росіяни просили найманця відстежувати і передавати їм місця дислокації зенітно-ракетних комплексів та радіолокаційних станцій Збройних сил України. 

Чоловік вів приховану фіксації зазначених об'єктів та передавав їх ворогу. Зібрану інформацію він передавав своєму російському куратору у вигляді фото та відео, додаючи детальний опис.

Крім цього підозрюваний отримував від ворога завдання звітувати про наслідки завданих ударів і також передавав цю інформацію окупантам. 

"Співробітники СБУ затримали агента, коли він виконував нове завдання від ФСБ. На місці події у нього вилучено мобільний телефон із доказами роботи на ворога", – повідомляє спецслужба.

Зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нещодавно Служба безпеки України затримала агента РФ, який мобілізувався до ЗСУ, щоб коригувати удари рашистів по українській армії. Слідство встановило, що зрадником виявився 30-річний житель Одеси. Російська спецслужба завербувала його через Телеграм-канали, де він шукав швидкий заробіток.

Днями СБУ разом з поліцією нейтралізувала групу неповнолітніх підпалювачів, які на замовлення російських спецслужб знищували релейні шафи "Укрзалізниці" у Чернігівській області. 

Читайте також:
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів
У Смілі двоє чоловіків заробили на продажі гуманітарних авто більше 31 млн грн У Смілі двоє чоловіків заробили на продажі гуманітарних авто більше 31 млн грн
У новому пакеті військової допомоги від Австралії Україна отримає 49 танків Abrams У новому пакеті військової допомоги від Австралії Україна отримає 49 танків Abrams
ЗСУ вдарили по полігону росіян на Запоріжжі, коли ті проводили тренування ЗСУ вдарили по полігону росіян на Запоріжжі, коли ті проводили тренування