USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Мінмолодьспорту та МВС розробили заходи безпеки для повернення глядачів на трибуни

Йдеться про огляд місця змагань представниками ДСНС та Національної поліції
трибуни
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Міністерство молоді та спорту спільно з Міністерством внутрішніх справ України розробили заходи безпеки, які дозволять глядачам повернутись на трибуни. Про це повідомили в пресслужбі Мінмолоді та спорту.

Так, відомство представило список із 24-х заходів безпеки, яких потрібно дотримуватися при проведенні змагань в умовах воєнного стану.

Йдеться про огляд місця змагань представниками ДСНС та Національної поліції, доступність укриттів на відстані не більш ніж 500 метрів та наявність плану евакуації.

"Жодна телетрансляція не замінить емоції стадіону, але нашим пріоритетом була і буде безпека глядачів. Ми дуже відповідально підійшли до розробки заходів спільно із безпековими структурами", – зауважили у міністерстві.

І представили скорочений перелік заходів безпеки:
 
  1. Перевірка місця змагань: Робоча група, яка складається з представників спортивної федерації, керівників спортивних споруд, представників ДСНС та Нацполіції, проводить огляд місця проведення змагань.
  2. Оцінка допустимої кількості учасників: Робоча група визначає, скільки людей (спортсмени, тренери, судді, персонал, глядачі) можуть бути присутніми на заході.
  3. Доступність укриттів: Робоча група перевіряє укриття та захисні споруди поблизу місця проведення змагань. Вони мають бути не далі ніж 500 метрів, щоб у разі небезпеки всі змогли швидко та безпечно евакуюватися. Особливу увагу звертатимуть на те, щоб укриття були доступні для людей з інвалідністю.
  4. Розробка плану евакуації: Керівник спортивної споруди створює детальний план евакуації на випадок повітряної тривоги, враховуючи потреби осіб з інвалідністю.
  5. Акт огляду: Робоча група складає акт, який включає інформацію про укриття, їх місткість та відстань до них.
  6. Інструктаж учасників: Усі учасники змагань проходять інструктаж з безпеки та підписують ознайомчу форму.
  7. Подання заявок на проведення змагань: Заявку необхідно подати не пізніше ніж за 48 годин до змагань, щоб встигнути провести якісну перевірку.
  8. Організаційна зустріч: Перед змаганнями відбуваються зустрічі усіх задіяних служб для координації дій.
  9. Контроль безпеки: На вході до спортивних споруд проводять перевірку безпеки, зокрема, і з використанням металодетекторів для великої кількості глядачів.
  10. Заходи під час небезпеки: У разі повітряної тривоги або надзвичайної ситуації головний суддя оголошує евакуацію, а після її завершення – відновлення змагань.

Що передувало?

1 грудня Кабінет міністрів України доручив Міністерству молоді та спорту, Міністерству внутрішніх справ та безпековим органам розробити порядок допуску глядачів на трибуни із додержанням безпекових умов. 

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні запровадили воєнний стан. І на час його дії спортивні заходи проводять без глядачів.

"Мінмолодьспорту звертає увагу, що після погодження усіх деталей для впровадження цього рішення, міністерство окремо оголосить, коли глядачі зможуть повернутись на трибуни", – сказали у відомстві.

Як нині проводять матчі?

Попри заборону, деякі футбольні клуби України проводять матчі з невеликою кількістю уболівальників на трибунах.

До прикладу, у вересні КДК УАФ покарав відразу декілька клубів УПЛ за присутність фанатів на трибунах під час матчів. Зокрема, оштрафували ЛНЗ, "Полісся" та "Оболонь".

Наприкінці минулого сезону УПЛ штрафи за невиконання вимог щодо глядачів отримали "Верес", "Минай", "Чорноморець" та "Полісся".

Новини за темою: "Іноді потрібно підвищувати голос". Головний тренер збірної України Сергій Ребров розповів UWN про роботу з гравцями

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську