USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Глядачів можуть допустити на трибуни спортивних змагань: В Україні розробляють механізм

Наразі спортивні заходи проводять без вболівальників
трибуни
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Кабінет Міністрів України доручив Міністерству молоді і спорту, Міністерству внутрішніх справ та безпековим органам розробити порядок допуску глядачів на трибуни із додержанням безпекових умов. Про це повідомили в пресслужбі Міністерства молоді та спорту.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні запровадили воєнний стан. І на час його дії спортивні заходи проводять без глядачів.

"Мінмолодьспорту звертає увагу, що після погодження усіх деталей для впровадження цього рішення, Міністерство окремо оголосить, коли глядачі зможуть повернутись на трибуни", - кажуть у відомстві.

І додають, що безпека має бути пріоритетом кожного спортивного заходу.

"Повернення уболівальників допоможе стадіонам та клубам знову бути фінансово спроможними, та й жодна телетрансляція повністю не замінює емоції стадіону. Але першочергове питання для нас - безпека глядачів та спортсменів", - пояснює в.о. міністра молоді і спорту Матвій Бідний.

Як нині проводять матчі?

Попри заборону, деякі футбольні клуби України проводять матчі з невеликою кількістю уболівальників на трибунах.

До прикладу, у вересні КДК УАФ покарав відразу декілька клубів УПЛ за присутність фанатів на трибунах під час матчів. Зокрема, оштрафували ЛНЗ, "Полісся" та "Оболонь".

Наприкінці минулого сезону УПЛ штрафи за невиконання вимог щодо глядачів отримали "Верес", "Минай", "Чорноморець" та "Полісся".

Футболісти-ухилянти

Міністерство молоді та спорту України підготувало список із 304 атлетів, які залишилися за кордоном, хоча були зобов'язані повернутися після зборів чи змагань.

До списку потрапили і гравці національної збірної України з футболу: Артем Довбик, Віктор Циганков, Михайло Мудрик, Анатолій Трубін та Ілля Забарний.

Новини за темою: "Іноді потрібно підвищувати голос". Головний тренер збірної України Сергій Ребров розповів UWN про роботу з гравцями

Усі п'ять українських футболістів перейшли з українських клубів до закордонних під час війни, яку розпочала Росія на території України.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW