USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Мешканці територій, що постраждали внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС, отримають компенсації, – Шмигаль

Потрібно забезпечити як допомогу для відновлення житла, так і фінансові компенсації
Шмигаль Світовий банк_7
Джерело: Telegram-канал Прем‘єр-міністра України Шмигаля

Уряд на доручення президента України напрацьовує механізми компенсацій жителям затоплених територій, що постраждали внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС. Про це у своєму телеграм-каналі написав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Подробиці

1. Оперативно буде створений реєстр постраждалих громад, аби розуміти потреби кожної постраждалої людини та мати основну для виділення коштів та компенсацій.

2. Уряд повинен швидко напрацювати механізм компенсацій для постраждалих людей.

"Маємо забезпечити як допомогу при відбудові житла, так і фінансову допомогу тим, хто втратив засоби для існування", – наголосив Шмигаль.

3. Проводиться аналіз потреб кожної громади у воді та напрацьовуються швидкі технічні рішення для забезпечення водопостачання.

"У короткостроковому пріоритеті – артезіанські свердловини, але в максимально короткі терміни маємо розпочати будівництво нових водогонів та насосних станцій", – додав прем'єр.

За словами Шмигаля, вже на наступному тижні уряд повинен розглянути відповідні проєкти рішень.

Довідково

Станом на 11 червня вже евакуйовано понад 2,7 тис. людей, розгорнуто 13 евакуаційних пунктів, залучено 2 тис. рятувальників.

Підтопленими залишаються понад 4,3 тис. будівель. Площа затоплення зменшується, але до природного рівня вода знизиться орієнтовно тільки за 2 тижні.

Нагадаємо, унаслідок повені, яка сталася через підрив Каховської ГЕС російськими військами, кількість зниклих безвісти зросла до 35 осіб

Ми писали, що американські розвідувальні супутники зафіксували вибух на Каховській дамбі безпосередньо перед її обвалом.

Також Служба безпеки України опублікувала перехоплену розмову, на якій загарбники між собою обговорюють наслідки цієї катастрофи на Каховській ГЕС і підтверджують, що це – справа рук російської армії.

Детальніше про підрив Каховської греблі та як можна евакуюватися з потенційно небезпечних районів – читайте тут.

Читайте також:
Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси
Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень
Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили
Електроенергія може здорожчати до 4 грн/кВт-год Електроенергія може здорожчати до 4 грн/кВт-год