USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

"Марш на Москву": В легіоні "Свобода Росії" назвали свою ціль

Також повстанські формування хочуть активізувати налякану внутрішню опозицію в Росії
Свобода Росії
Легіон "Свобода Росії"
Джерело: відкриті джерела

Кінцевою метою російських добровольців, які вже другу добу ведуть бої на території Курської та Бєлгородської областей РФ, є "марш на Москву". Про це заявив представник легіону "Свобода Росії" Олексій Барановський в інтерв’ю Newsweek.

За його словами, метою добровольчих формувань, які розпочали рейд у прикордонних областях, є "подальше звільнення Росії від Путіна".

"Можливо, ми не зможемо цього досягти зараз, але це наша головна місія", – наголосив він.

Барановський визнав, що нинішня операція повстанців була навмисно приурочена до так званих "виборів президента" в Росії, які мають відбутися 15–17 березня.

"Можливо, ми не зможемо зупинити федеральні вибори, але ми можемо зірвати регіональні голосування, тому ми робимо все можливе, щоб принести це "повітря свободи" принаймні до деяких частин країни", – пояснив представник легіону "Свобода Росії".

Також Барановський охарактеризував майбутнє опитування як "останній поштовх Путіна до узурпації влади".

За його словами, ще однією метою рейдів є прагнення активізувати налякану опозицію всередині самої Росії.

"Як громадяни Росії ми вирішили, що також хочемо взяти участь у цих виборах – і це наш спосіб бути почутими. Ми голосуємо за збройний опір путінському режиму, за повстання, за революцію… Ми показуємо антиопозиції приклад, показуємо, що вони не самі, показуємо, що є люди, які готові боротися, не просто світячи ліхтариками в небо (відсилання до "ліхтарикового флешмобу" протестів опозиційних груп, – ред.), а зі зброєю в руках, з пістолетами, гранатами і бронетехнікою, якої у нас дуже багато. І ми закликаємо всіх приєднатися до нас у цій боротьбі проти Путіна", – додав він.

Зазначається, що нинішня операція є наймасштабнішою для російських бойовиків, які зараз лояльні до Києва.

"Хоча в Бєлгороді ми проводили деякі спільні операції, а деякі були окремими, сьогодні ми вперше сформували дійсно єдиний фронт", – сказав Барановський, маючи на увазі координацію дій легіону з двома іншими формуваннями.

За його словами, у такий спосіб вони показують фрагментованій російській опозиції, що можна об'єднуватися. 

"Фактично ми є справжньою російською опозицією. Це нова віха для руху опору, і найближчими місяцями ми продовжимо ставити складніші цілі для наших місій, тож сподіваємося, що одного дня ми досягнемо головної – знищення Путіна і його режиму", – заявив представник легіону "Свобода Росії".

У виданні додають, що вторгнення цього тижня – не перші. Напади тривали протягом 2023 року, а травнева кампанія змусила евакуювати тисячі росіян з прикордонного регіону і направити туди військове підкріплення. Обидві сторони повинні добре уявляти, на що може піти інша сторона, кажуть автори.

"Їхні методи нас не особливо дивують… Ми бачили їхні тупі методи “м'ясного штурму” в Бахмуті та Авдіївці. Це їхня єдина військова стратегія, тому якщо проявити трохи винахідливості та перспективного планування, можна застати їх зненацька. Інша їхня стратегія – вести вогонь без розбору, сподіваючись на влучний постріл. Це стосується і цивільних районів: вони не шкодували цивільних в Україні, а тепер не шкодують і росіян. Отже, якщо вони думають, що наші війська перебувають в якомусь селі в Бєлгороді, вони почнуть обстрілювати нас з гранатометів та артилерії навіть після того, як нас там уже давно не буде. Це смертоносна стратегія армії вбивць. І це саме те, проти чого ми боремося. Наш головний критерій успіху – мінімізація втрат з нашого боку… Ми не путінське гарматне м'ясо, ми цінуємо життя кожного бійця, тому всі операції дуже ретельно плануються і виконуються", – наголосив Барановський.

Він також додав, що, всупереч тому, що кажуть російські Телеграм-канали, в цьому поході добровольці ще не зазнали жодної втрати.

Раніше ми повідомляли, що легіон "Свобода Росії" продовжує вести бої за село Тьоткіно Курської області. Воно межує з Україною у районі Сумської області.

Читайте також:
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам