USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Ломаченко битиметься за вакантний пояс IBF у легкій вазі проти Камбососа у квітні

Зустріч з австралійцем стане для українця першим поєдинком з травня 2023 року
Ломаченко
Василь Ломаченко
Джерело: відкриті джерела

Український боксер Василь Ломаченко проведе чемпіонський поєдинок проти австралійця Джорджа Камбососа 12 квітня. Про це під час боксерського вечора у Квебеку анонсували в ESPN, повідомляє BoxingScene.

Бій Ломаченка та Камбососа відбудеться в Австралії, попередньо – у Перті.

"Протистояння визначать наступного чемпіона світу в легкій вазі за версією IBF. Цей пояс став вакантним після того, як його звільнив Девін Хейні, який перейшов у першу напівсередню вагу. У разі перемоги над Камбососом, Ломаченко зустрінеться з сильнішим у протистоянні британця Максі Г'юза (26-6-2, 5KO) та мексиканця Вільяма Сепеди (29-0, 25KO)", - йдеться у повідомленні.

Що передувало?

Зустріч з австралійцем стане для українця першим поєдинком з травня 2023 року.

Тоді Ломаченко боксував з Девіном Хейні та програв за рішенням суддів.

"У підсумку судді зафіксували перемогу Девіна Хейні за очками. Американець переміг одноголосним рішенням – 116:112, 115:113, 115:113 – та захистив звання абсолютного чемпіона світу за версіями WBA, WBC, WBO та IBF", - писали ЗМІ.

Камбосос свій останній поєдинок також провів у 2023 році. Влітку австралієць переміг Максі Г'юза, а перед цим втратив звання абсолютного чемпіона світу в легкій вазі після двох поразок від Хейні.

Джордж Камбосос
Джерело: відкриті джерела

Що відомо про Ломаченка та Камбососа?

Василь Ломаченко (17-3, 11КО) – 35-річний український боксер. У жовтні 2020 року програв Теофімо Лопесу та втратив чемпіонські пояси WBA, WBC та WBO. Перший бій на професійному рівні провів у жовтні 2013 року.

Боксер володів чемпіонськими поясами WBA, WBC та WBO в легкій вазі, здобувши перший титул у цій ваговій категорії у 2018 році.

Новини за темою: Олександр Усик нокаутом переміг Деніела Дюбуа: Боксер відстояв всі свої чемпіонські титули

Джордж Камбосос (21-2, 10КО) – 30-річний австралійський боксер. Колишній чемпіон світу в легкій вазі за версіями WBA, WBO та IBF. На професійному ринзі дебютував у 2013 році.

Єдиним суперником, який переміг Камбососа, залишається Девін Хейні, якій двічі завдав поразки австралійцю після 20 поспіль перемог на професійному рівні.

Читайте також:
Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова  Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова
Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні