USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Китайський блогер знімав роботу ППО в Одесі: Яке покарання отримав?

За його відеоматеріалами можливо ідентифікувати розташування вогневих груп ВМС ЗСУ, кількість та вид застосованої техніки
суд

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

В Одесі судили китайського блогера, який систематично знімав на відео роботу ППО під час обстрілів і викладав записи на власному YouTube-каналі. Про це повідомляє "Суспільне" із посиланням на вирок Приморського районного суду Одеси.

За даними слідства, громадянин КНР знімав на свій фотоапарат Canon, як одеські сили ППО відбивають атаку росіян. Чоловік випустив серію відеороликів, в яких містилися коментарі щодо місця та часу здійснення зйомки, характеристики звуків, фактів ураження цілі та наслідків влучання.

"Здійснив розповсюдження (несанкціоноване поширення) зазначеного відеозапису, де з ним можуть ознайомитись велика кількість осіб, у тому числі російські представники розвідувальних служб та інших формувань", – йдеться у вироку суду.

Чоловіка затримали правоохоронці та відправили його справу до суду. Вже там блогер зізнався у скоєному та розповів, для чого він це робив.

Зазначається, що суд врахував те, що блогер із КНР є особою молодого віку, ніколи раніше не притягувався до кримінальної відповідальності та перебуває в Україні на законних підставах, одружений. Також чоловік активно підтримує ЗСУ, здійснює підприємницьку та волонтерську діяльність, а також сплачує податки.

Іноземця засудили на п'ять років позбавлення волі, але звільнили його від відбуття покарання з іспитовим строком на один рік та наклали обов’язки, передбачені п. 1, 2 ч. 1 ст. 76 КК України.

Раніше ми повідомляли, що СБУ затримала тіктокера, який "засвітив" роботу ППО під час атаки на Одесу.

Читайте також:
В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість
Український call-центр ошукав 16 громадян Чехії на понад 5,5 млн гривень Український call-центр ошукав 16 громадян Чехії на понад 5,5 млн гривень
ФСБ завербувала двох іноземців: Готували ракетний удар по штабу Сил оборони на Одещині ФСБ завербувала двох іноземців: Готували ракетний удар по штабу Сил оборони на Одещині
Через обстріли енергооб'єктів в Одесі в атмосферу потрапило 549 тонн СО2: Чим він небезпечний? Через обстріли енергооб'єктів в Одесі в атмосферу потрапило 549 тонн СО2: Чим він небезпечний?