USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Китай вперше звинуватив США у польотах повітряних куль над своєю територією: Що відбувається

Загалом у Пекіні заявили про більш ніж 10 зафіксованих куль
аеростат
Джерело: Reuters

Представник Міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбін сказав, що від початку 2022 року американські повітряні кулі незаконно пролітали над КНР більше ніж 10 разів, пише Bloomberg.

"Це не рідкість, коли повітряні кулі США незаконно проникають у повітряний простір іншої країни", – заявив Ван журналістам на брифінгу в Пекіні.

"США повинні замислитися та змінити свою хибну практику. Ми залишаємо за собою право вживати необхідних заходів для ліквідації відповідних інцидентів", – додав він.

Таким чином, Китай вперше звинуватив Сполучені Штати у польотах повітряних куль над своєю територією після того, як американські військові збили китайський аеростат над Атлантичним океаном.

Що сталося вчора

Американська армія збила черговий невпізнаний літальний обʼєкт у повітряному просторі США. Його виявили та знищили над озером Гурон на кордоні з Канадою.

Військові досі не змогли визначити, що це за об'єкти, як вони тримаються у повітрі та звідки вони летять.

"Ми не просто так називаємо їх об'єктами, а не повітряними кулями", – додавши, що не виключає інопланетян чи будь-якого іншого пояснення. 

Інший представник Пентагону на умовах анонімності згодом заявив, що військові не бачили жодних доказів того, що ці об'єкти були позаземними.

Що було раніше

На початку лютого американський винищувач F-22 збив те, що уряд Сполучених Штатів назвав "китайським розвідувальним аеростатом". Помітили його біля узбережжя Південної Кароліни після недільного польоту над США та деякими частинами Канади. Уряд Китаю заявив, що це було цивільне дослідницьке судно.

Зараз відомо вже про чотири схожі випадки.

Читайте також:
Росія розширює список розшуку українських політиків, він поповнився Аваковим, Гройсманом, Даніловим і не тільки Росія розширює список розшуку українських політиків, він поповнився Аваковим, Гройсманом, Даніловим і не тільки
Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex
Байден готує собі заміну, а сам може знятися з президентських виборів США, – ЗМІ Байден готує собі заміну, а сам може знятися з президентських виборів США, – ЗМІ
Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії