USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

Китай наближається до рішення надати РФ летальну військову допомогу, – CNN

США нещодавно почали помічати тривожні тенденції в підтримці Пекіном російських збройних сил
блінкен
Джерело: відкриті джерела

Китай може посилити підтримку Росії та наближається до рішення надати Москві летальну військову допомогу. Про це із посиланням на джерела пише CNN.

На вчорашній незапланованій зустрічі із головою дипломатії КНР Ван І цю тему порушив держсекретар Ентоні Блінкен. Чиновники зустрілися під час Мюнхенської безпекової конференції.

"США нещодавно почали помічати тривожні тенденції в підтримці Китаєм російських збройних сил, і є ознаки того, що Пекін хоче підійти до надання смертоносної військової допомоги Росії, зробивши це непублічно", – повідомили журналістам офіційні особи Сполучених Штатів, знайомі із ситуацією.

Вони додали, що на зміну позиції Китаю вказують розвіддані. Повідомляється, що США були стурбовані цією інформацією та поділилися нею із союзниками на Мюнхенській конференції.

Блінкен порушив це питання на зустрічі зі своїм китайським колегою Ван І.

"Держсекретар досить різко попередив про наслідки надання Китаєм матеріальної підтримки Росії або допомоги Росії у систематичному ухиленні від санкцій", – заявив високопосадовець Держдепартаменту.

"США бачать, як Китай публічно намагається уявити себе прихильником світу та підтримувати відносини з Європою, водночас таємно допомагаючи військовим зусиллям Росії та розглядаючи можливість надання летальної допомоги", – кажуть джерела.

Також за підсумками зустрічі з Ван І про це заявив Блінкен.

"Стурбованість, яка у нас є зараз, ґрунтується на наявній у нас інформації про те, що вони розглядають можливість надання летальної підтримки. І ми дуже ясно дали їм зрозуміти, що це створить серйозну проблему для нас і в наших відносинах", – зазначив держсекретар. 

Читайте також:
Окупанти намагаються вийти до Курахового та Покровська, - Сирський Окупанти намагаються вийти до Курахового та Покровська, - Сирський
Сполучені Штати визнають Путіна президентом Росії, - Держдеп Сполучені Штати визнають Путіна президентом Росії, - Держдеп
Керівників ТЦК, причетних до мобілізації Керівників ТЦК, причетних до мобілізації "заброньованих", будуть карати, а зменшити черги в ТЦК допоможе лише цифровізація: Федієнко про мобілізацію в Україні
Путін прагне захопити Харків і Київ: Чи почне Росія наступ? Путін прагне захопити Харків і Київ: Чи почне Росія наступ?