USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

"Київстар" почав відновлювати зв'язок по Україні: Як налаштувати роботу сім-карти?

Однак у компанії попередили, що до кінця доби в мережі можуть виникати короткочасні складнощі
київстар
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

"Київстар" почав відновлювати зв'язок по Україні після вчорашньої масштабної хакерської атаки, яка призвела до збою в роботі мобільного оператора. Про це повідомила директор компанії Тетяна Лукинюк у Facebook.

Вона зазначила, що поки фахівці займаються відновленням голосового зв'язку практично по всій країні.

Водночас у пресслужбі компанії "Київстар" уточнили, що відновлення послуг відбуватиметься поступово, тому до кінця дня ще можливі короткочасні складнощі.

Як налаштувати мережу "Київстар"?

У "Київстарі" рекомендують абонентам перезавантажити телефони і відключити послугу VoLTE. Зробити це можна в налаштуваннях девайсів.

У пресслужбі зазначили, що наразі фахівці компанії працюють над відновленням послуг передавання даних і SMS. Зробити це хочуть протягом доби.

"Після повного відновлення та стабілізації роботи мережі "Київстар" розпочне підготовку та надання компенсацій усім абонентам і корпоративним клієнтам, які внаслідок хакерської атаки не могли скористатися сервісами компанії", – додає оператор.

Атака на "Київстар"

Учора мобільна мережа оператора "Київстар" перестала працювати після кібератаки. Відповідальність за атаку на себе взяла російська хакерська група "Солнцепек".

Водночас у СБУ зазначили, що так зване угруповання "Солнцепек" є хакерським підрозділом головного управління Генштабу Збройних сил РФ (більш відомого як ГРУ).

За словами експерта, атака на "Київстар" – це найвищий і найнебезпечніший тип атак, що вимагає довготривалої підготовки. Він зазначив, що вартість підготовки для такої атаки може сягати мільйона доларів.

Детальніше про наймасштабнішу за всю історію України атаку на оператора зв'язку, читайте тут.

Читайте також:
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Задонать свій час: В Україні діє проєкт BRAMA, який протидіє фейкам та пропаганді. Долучитися пропонують громадськості Задонать свій час: В Україні діє проєкт BRAMA, який протидіє фейкам та пропаганді. Долучитися пропонують громадськості
Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ
Українські хакери знищили ІТ-інфраструктуру Українські хакери знищили ІТ-інфраструктуру "Москолектора", – джерело