USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Купівля-продаж авто через "Дію": У МВС розповіли, що буде потрібно для процедури і коли запустять

Також можна буде зареєструвати автомобіль в автосалоні та купити номерний знак онлайн
авто
Джерело: відкриті джерела

Вже у вересні Міністерство внутрішніх справ з Мінцифрою планують перевести весь процес купівлі-продажу автомобілів в цифровий формат – в "Дію". Про це розповів міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна". 

Для цього процесу потрібні будуть тільки продавець-покупець і два смартфони у них, пояснив глава МВС.

"Ми ліквідуємо обов'язкову технічну експертизу – людям не потрібно буде стояти в чергах, давати можливі хабарі – технічна експертиза залишиться тільки при першій реєстрації автомобіля і по бажанню покупця автомобіля, який захоче перевірити технічний стан авто", – пояснює Клименко.

Новини за темою: Не тільки шеринг авто: Тепер в "Дії" є можливість і його скасування

Тобто вже в червні цього року автосалони зможуть реєструвати автомобілі. Можна буде прийти в автосалон, купити машину і отримати там техпаспорт і номерний знак. В сервісний центр громадянину не потрібно буде приїжджати.

Ще однією зміною буде відмова від транзитних номерів, яких видавалося в рік приблизно півтора мільйона. Транзитний номер може бути виданий тільки у випадку, якщо громадянин сам захоче проїхатися на транзитному номері, наприклад, з Києва до Ужгорода і там вже зареєструвати автомобіль.

В серпні планується введення онлайн-купівлі номерних знаків. Кожен громадянин зможе перевірити, які знаки є в наявності, забронювати онлайн на 10 діб і придбати у зручний час.

Нагадаємо, в Україні заборонили замовляти та виготовляти індивідуальні номерні знаки, що містять літери "Z" і "V", які асоціюється з повномасштабним вторгненням Росії в Україну.

Також заборона стосується написів і зображень, символіки комуністичного тоталітарного режиму, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму.

Читайте також:
Закон про мобілізацію почне діяти з 18 травня: Основні зміни Закон про мобілізацію почне діяти з 18 травня: Основні зміни
Парламент підтримав спрощення торгівлі вживаними авто Парламент підтримав спрощення торгівлі вживаними авто
Українці масово переоформляють авто після ухвалення закону про мобілізацію Українці масово переоформляють авто після ухвалення закону про мобілізацію
Жодної контрабанди зброї за кордон України не зафіксовано, – МВС Жодної контрабанди зброї за кордон України не зафіксовано, – МВС