USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Країни ЄС погодили пакет допомоги Україні у розмірі 50 мільярдів євро

Про додатковий пакет підтримки для України домовилися усі 27 європейських лідерів
Євросоюз
Євросоюз
Джерело: відкриті джерела

Країни Європейського Союзу погодили виділення пакета допомоги Україні у розмірі 50 мільярдів євро на 2024–2027 роки. Про це повідомив голова Європейської ради Шарль Мішель.

"Усі 27 лідерів домовилися про додатковий пакет підтримки України в розмірі 50 мільярдів євро в рамках бюджету ЄС. Це забезпечує постійне довгострокове передбачуване фінансування для України", – написав він в соцмережі X.

Також голова Євроради додав, що Євросоюз бере на себе лідерство та відповідальність у підтримці України.

"Ми знаємо, що поставлено на карту", – наголосив Шарль Мішель.

Куди спрямують кошти?

Виділення пакета допомоги Україні вже прокоментував прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Він зазначив, що значна частина цих коштів буде спрямована до держбюджету й допоможе у фінансуванні бюджетного дефіциту.

"Ще один компонент програми передбачає створення спеціального інвестиційного інструменту для покриття ризиків у пріоритетних секторах. Він дозволить залучити додаткові кошти на інвестиції", – додав Шмигаль.

Раніше ми повідомляли, що лідери Європейського Союзу підтвердять свій намір продовжувати надавати "своєчасну, передбачувану і сталу військову підтримку" Україні на саміті 1 лютого.

Читайте також:
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Кропачов: ДП Кропачов: ДП "Краснолиманська" - це єдине підприємство в Україні, яке не отримує дотації від держави
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні