USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Країни ЄС можуть надати Києву 20 млрд євро на зброю

Додаткове фінансування охоплюватиме період із 2024-го по 2027 рік
Україна - ЄС

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Міністри закордонних справ Європейського Союзу зустрілися сьогодні, щоб обговорити свою підтримку Україні, зокрема надання до 20 млрд євро на зброю, боєприпаси та іншу військову допомогу протягом чотирьох років. Про це пише Reuters.

Зазначається, що пропозиція верховного представника ЄС із зовнішньої політики Жозепа Борреля є частиною зусиль, спрямованих на те, щоб забезпечити Києву довгострокову підтримку Європи.

"Я представив план, щоб забезпечити фінансову підтримку України найближчими роками, яка становитиме досить значну суму грошей. Сподіваюся, міністри її підтримають", − сказав він журналістам у Брюсселі.

Боррель відмовився назвати цифри до зустрічі. Але, за словами посадовців та дипломатів, його пропозиція полягає у тому, аби надавати Києву щороку майже 5 млрд євро до керованого ЄС фонду під назвою European Peace Facility (EPF). Фонд миру вже виділив понад 5 млрд євро на підтримку України з лютого минулого року.

Запропоноване додаткове фінансування охоплюватиме період із 2024-го по 2027 рік.

Фонд миру використовується для відшкодування країнам ЄС принаймні частини вартості зброї, боєприпасів та іншої військової допомоги, яку вони надають країнам, які не входять до блоку.

Минулого місяця Боррель заговорив про створення нового фінансового ресурсу для Києва, запропонувавши назвати його Фондом оборони України.

Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"