USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Комітет рекомендував Раді ліквідувати Комісію з регулювання азартних ігор

Комісію було створено у вересні 2020 року
Азартні ігри
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Комітет рекомендував парламенту прийняти за основу урядовий законопроєкт №9256 про внесення змін до деяких законів України щодо організації та проведення азартних ігор. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Telegram-каналі.

Документ спрямований на вдосконалення державного регулювання у сфері регулювання ринку азартних ігор та лотерей, встановлення справедливої та прозорої процедури ліцензування бізнесу у сфері азартних ігор.

При цьому проєкт передбачає ліквідацію Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ).

"Відсутність системи онлайн-моніторингу, численні скандали та блокування, неналежний контроль за галуззю свідчить про те, що створення КРАІЛ є помилкою. Погоджуюсь з Кабміном. Помилки треба виправляти", – зазначив Гетманцев.

Створення комісії

Кабмін на засіданні 23 вересня 2020 року прийняв постанову "Про Комісію з регулювання азартних ігор і лотерей".

Кількість працівників – 230, із них голова та шість членів комісії (один із них заступник).

Серед головних завдань комісії:

  • виконання функції органу ліцензування господарської діяльності в лотерейній сфері;
  • отримання та розгляд заяв з документами, а також повідомлення, подання яких до органу ліцензування передбачено законом, і за результатом їх розгляду приймає рішення про залишення заяви без розгляду, видачу ліцензій або відмову видачі ліцензій;
  • переоформлення ліцензій, зупинення дії ліцензії повністю або частково, відновлення дії ліцензії повністю або частково, анулювання ліцензій повністю або частково, розширення або звуження провадження виду господарської діяльності ліцензіатом.

За лютий-2023 гральний бізнес сплатив в півтора раза податків більше, ніж за 2021 рік

За лютий 2023 року державний бюджет України отримав надходження від грального бізнесу у сумі 312 млн гривень. Про це на своїй сторінці в Telegram написав народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

При цьому наголосив, що ця сума – в півтора раза перевищує суму надходжень від "ігорки" за увесь 2021 рік.

"За січень – лютий 2023-го ми вже отримали податків від азартних ігор майже стільки, скільки за весь минулий рік", – додав він.

 

 
Джерело: скріншот
 

Раніше члени тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді щодо злочинів у сфері грального бізнесу спільно з Комісією з регулювання азартних ігор і правоохоронними органами встановили, що 95% всіх гральних компаній на ринку не платять податки взагалі.

А сукупний оборот легальної та нелегальної "ігорки" в Україні – 12–15 млрд гривень на місяць. Тобто за рік ця сума сягає близько 180 млрд гривень.

Ми детально писали про основні схеми, які використовують ділки у гральному бізнесі для ухилення від сплати податків.

Читайте також:
З початку року реєстр лудоманів зріс у два рази, що на 18% більше попередніх років З початку року реєстр лудоманів зріс у два рази, що на 18% більше попередніх років
Рада розгляне законопроєкт про економічне бронювання у серпні-вересні Рада розгляне законопроєкт про економічне бронювання у серпні-вересні
Рада пішла на канікули, однак збереться, коли треба буде проголосувати за заборону УПЦ МП Рада пішла на канікули, однак збереться, коли треба буде проголосувати за заборону УПЦ МП
Нардепи декриміналізували крадіжки вартістю до 3028 гривень Нардепи декриміналізували крадіжки вартістю до 3028 гривень