USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Колишнього одеського воєнкома Борисова знову взяли під варту з правом на заставу

Заставу встановлено в розмірі 140 млн гривень
Військовий комісар Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Євген Борисов
Військовий комісар Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Євген Борисов
Джерело: АрміяInform

Печерський районний суд Києва в четвер, 30 травня, знову обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів колишньому начальнику Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгену Борисову. Однак у нього є право вийти із СІЗО під заставу в 140 млн гривень. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань у Telegram.

Як відомо, два дні тому співробітники ДБР затримали Борисова на виході із СІЗО, коли за нього було внесено 12 мільйонів гривень застави. Того ж дня йому повідомили про нову підозру в організації легалізації незаконних доходів на суму понад 140 мільйонів гривень (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209 КК України).

У Бюро наголосили, що після сплати застави Борисов планував вийти із СІЗО і переховуватися від слідства, зокрема, виїхати за межі України.

Що відомо про справу Борисова?

Минулого року в Одеському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки вибухнув гучний скандал. Тоді з'ясувалося, що комісар Одеської області Євген Борисов має елітну нерухомість за кордоном вартістю кілька мільйонів євро. Крім того, встановили, що комісар неодноразово виїжджав за кордон під час воєнного стану на відпочинок. 

Родина Борисова під час війни придбала кілька елітних позашляховиків. А Державне бюро розслідувань розпочало справу щодо "відмазування" за кошти українців від призову.

Наприкінці червня 2023 року воєнкома звільнили із займаної посади. 25 липня у Києві суд обрав запобіжний захід колишньому керівникові Одеського регіонального центру комплектування.

Суд наклав арешт на майно, гроші та банківські рахунки Борисова та його сім'ї.

Читайте також:
Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО
Справа ТОВ Справа ТОВ "Краснолиманське": Тиск, що вчиняють по відношенню до підозрюваних, можна вважати за тортури
Скільки українців готові залишитись у разі загострення воєнної обстановки: Результати опитування Скільки українців готові залишитись у разі загострення воєнної обстановки: Результати опитування
"Одеська кіностудія" через збитковість може припинити своє існування