USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60
Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

Співробітник ТЦК Одеси "заробляв" через систему "Оберіг"

Наразі до суду направлено клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу
Корупція ТЦК Одеса
Старший солдат умисно здійснював несанкціоноване змінення інформації в облікових картках військовозобов’язаних громадян
Джерело: Офіс Генерального прокурора

Співробітнику районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки м. Одеси оголосили про підозру за фактом несанкціонованого втручання в роботу інформаційно-комунікаційних систем. Про це передає пресслужба Офісу генпрокурора.

Слідство встановило, що з березня 2023-го по березень 2024 року старший солдат, маючи право доступу та контролю автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи "Оберіг", а також інформації, що в ній обробляється, умисно здійснював несанкціоноване змінення інформації в облікових картках військовозобов’язаних громадян.

"Достовірно знаючи про те, що вони не проходили позаштатну військово-лікарську комісію, у відповідному розділі підозрюваний вносив інформацію про взяття їх на облік та до вже існуючих облікових записів додавав хибну інформацію про нібито проходження ними комісії з висновком про "непридатність з виключенням з військового обліку". Надалі цю інформацію він вносив до військово-облікових документів", – йдеться в повідомленні.

Наразі до суду направлено клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці викрили на хабарях заступника керівника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та двох службовців військкомату. 

Виявилося, що кожен з хабарників налагодив свою корупційну схему допомоги охочим отримати електронний код для ідентифікації в системі "Оберіг". І таким способом відтермінувати або ж уникнути військової служби.

За свої послуги фігуранти просили від 2000 гривень до 1000 доларів залежно від "складності питання".

Читайте також:
Литва передасть Україні п'ять тисяч FPV-дронів власного виробництва Литва передасть Україні п'ять тисяч FPV-дронів власного виробництва
Мобілізація та демобілізація: Чи можна вирішити проблему, пояснює експерт Мобілізація та демобілізація: Чи можна вирішити проблему, пояснює експерт
На зустрічі з Зеленським Шольц анонсував новий пакет військової допомоги для України На зустрічі з Зеленським Шольц анонсував новий пакет військової допомоги для України
Залежить від непрофесійності окремих людей: Чи справді в українське військо постачають неякісні продукти? Залежить від непрофесійності окремих людей: Чи справді в українське військо постачають неякісні продукти?