USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Кількість лудоманів в українському реєстрі за рік зросла у вісім разів

Переважна більшість лудоманів (87%) потрапили до списку саме у 2023 році
Азартні ігри
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

В Україні за 2023 рік у вісім разів зросла кількість людей, які поповнили Реєстр лудоманів. Зараз до Реєстру внесено 3871 особу. Про це повідомляє "Опендатабот" із посиланням на дані Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей (КРАІЛ).

Як відомо, реєстр існує три роки. Однак переважна більшість лудоманів (87%) потрапили до списку 2023 року.

За останні два роки з Реєстру було виключено 171 особу у зв'язку із закінченням терміну обмежень. З них 60 осіб було виключено 2022 року, а ще 111 – минулого року.

Там зазначають, що 99% осіб потрапили до Реєстру лудоманів за власною заявою про самообмеження. Лише 1% осіб було включено до реєстру за рішенням КРАІЛ. Водночас за рішенням суду жодна людина не потрапила до Реєстру.

Наразі в Реєстрі лудоманів українці можуть опинитися у трьох випадках:

  • самостійно подавши заяву на самообмеження;
  • за рішенням КРАІЛ на підставі заяви про обмеження від родичів;
  • за рішенням суду.

Таким чином, в Україні немає чіткої статистики щодо реальної кількості громадян з ігровою залежністю, а цифри з відповідного реєстру не відображають повну картину.

Для лудоманів в Україні передбачено лише тимчасові заборони на відвідування гральних закладів – на термін від шести місяців до трьох років. Після закінчення термінів дія цих обмежень автоматично припиняється.

Нагадаємо, раніше комітет рекомендував парламенту прийняти за основу урядовий законопроєкт №9256 про ліквідацію Комісії з регулювання азартних ігор.

Читайте також:
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали