USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

В Україну прибули 43 американські кіберфахівці для боротьби з російськими хакерами

Вони відомі тим, що запобігли потенційним нападам на три федеральні агентства США
українські хакери
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати відправили до України своїх спеціалістів для допомоги в боротьбі з російськими кібернападами. Про це з посиланням на заяву генерал-майора армії США Вільяма Гартмана повідомляє Reuters.

За його словами, Збройні сили Сполучених Штатів Cyber National Mission Force (CNMF) направили 43-х фахівців в Україну, де борються з російськими кібернападами під час війни.

"Ці групи захисту, які ми надсилаємо, полюють на спільних супротивників, знаходять інструменти та можливості", – розповів Гартман.

І додав, що за останні три роки CNMF провели 47 оборонних кібероперацій у 20 країнах. Фахівці відомі тим, що запобігли потенційним нападам на три федеральні агентства Сполучених Штатів.

Раніше

Агенція США з міжнародного розвитку (USAID) виділила 60 мільйонів доларів на зміцнення кібербезпеки України та на підтримку її цифрової трансформації. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Це допоможе уряду захистити обʼєкти критичної інфраструктури від російських кібератак. Зокрема, систему зберігання данних, а також енергетичну і телекомунікаційну", – зазначив він.

Для цього USAID співпрацюватиме з Новою Зеландією та Данією для зміцнення кібербезпеки України, а також підтримуватиме партнерські відносини з іншими країнами, які теж допомагають Україні. USAID сприятиме зміцненню цифрової інфраструктури, підтримуватиме приватний сектор в галузях інформаційних та комунікаційних технологій. А також допомагатиме Україні у розвитку цифрових інструментів для надання державних послуг та зменшення корупції.

Новини за темою: Хакери РФ намагалися проникнути у комп’ютерні мережі багатоквартирних будинків: СБУ нейтралізувала атаку

До речі, компанія Microsoft закликала клієнтів готуватися до більшої кількості російських кібератак. Там зазначили, що разом із ракетними ударами по цивільних об’єктах в Україні Росія також чинила кібернетичні напади на українські та іноземні ланцюжки постачання й проводила "кібернетичні операції впливу". Наразі зусилля Москви спрямовані на посилення незгоди серед населення, наприклад, через високі ціни на енергоносії та інфляцію в Європі. 

Читайте також:
США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на 20 млрд доларів, – Bloomberg США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на 20 млрд доларів, – Bloomberg
Сенат США схвалив бюджет на 1,2 трлн доларів для запобігання Сенат США схвалив бюджет на 1,2 трлн доларів для запобігання "шатдауну"
Член Палати представників США Грін подала резолюцію про зняття спікера Джонсона з посади Член Палати представників США Грін подала резолюцію про зняття спікера Джонсона з посади
США закликали Україну припинити удари по російських НПЗ: У Києві відповіли США закликали Україну припинити удари по російських НПЗ: У Києві відповіли