USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Хотів налагодити авіабізнес на ТОТ: Судитимуть директора українського авіапідприємства, який хотів передати до Росії чотири літаки

На початку війни директор одного з українських підприємств цивільної авіації втік до тимчасово окупованого Криму і почав співпрацювати з представниками Росії
Судитимуть директора українського авіапідприємства, який планував передати РФ чотири літаки
Судитимуть директора українського авіапідприємства, який планував передати РФ чотири літаки
Джерело: ДБР

Правоохоронці завершили спеціальне досудове розслідування і передали до суду обвинувальний акт щодо директора підприємства цивільної авіації. Фігурант планував налагодити бізнес на тимчасово захоплених територіях та передати окупантам кілька літаків. Про це повідомили на офіційному сайті Державного бюро розслідувань.

Зазначається, що на початку війни директор одного з українських підприємств цивільної авіації втік до тимчасово окупованого Криму, де почав співпрацювати з представниками країни-агресорки.

"Він планував налагодити авіабізнес на тимчасово окупованих територіях України сподіваючись, що "руський мір" пошириться на всі південні та східні області", – розповіли в ДБР.

У відомстві додали, що колаборант обіцяв керівнику окупаційної влади одного з тимчасово захоплених регіонів передати пасажирський літак Ан-140-100, який на праві власності належить його компанії та знаходиться на підконтрольній Україні території.

"Також підприємець запевнив, що домовиться з бізнес-партнерами про передачу ще трьох літаків компанії, які наразі перебувають на території РФ".

Зараз на пасажирський літак Ан-140-100 наклали арешт та передали Національному агентству України з питань виявлення активів (АРМА).

"Бізнесмен обвинувачується у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 111-1 КК України)", – повідомили в Державному бюро розслідувань.

Санкція статті передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що ексдиректору "Антонова" Сергію Бичкову повідомили про підозру. Через службову недбалість чиновника російські окупанти знищили літак Ан-225 "Мрія".

Зазначалося, що експосадовець, незважаючи на застереження державних органів та достеменно знаючи про припинення страхового покриття на це повітряне судно, не забезпечив передислокацію літака в безпечне місце. У результаті під час повітряної атаки російських військ на аеропорт у селищі Гостомель "Мрія" згоріла.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Інформатор вагнерівців шпигував за військовими аеродромами на Донеччині. Поплічника ворога затримала СБУ Інформатор вагнерівців шпигував за військовими аеродромами на Донеччині. Поплічника ворога затримала СБУ
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
Роботодавець може звільнити працівника за колабораціонізм: Рада ухвалила закон Роботодавець може звільнити працівника за колабораціонізм: Рада ухвалила закон