USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

Хотіли встановити в Україні пам’ятники Кадирову: СБУ викрила ще 12 інтернет-агітаторів РФ

На Рівненщині задокументовано підривну діяльність двох громадянок РФ, що мають посвідки на постійне проживання в Україні
СБУ інтернте-агітатори_3
Інтернет-агітатори
Джерело: СБУ

Служба безпеки України нейтралізувала підривну діяльність ще 12 проросійських агітаторів, які поширювали антиукраїнський контент в інтернеті. Про це повідомляє пресцентр відомства.

Полтавщина

За матеріалами СБУ вісім років тюрми загрожує двом ворожим пропагандистам. Один з них – працівник місцевого підприємства критичної інфраструктури, який прославляв повномасштабне вторгнення в Україну.

Інший фігурант "просував" в інтернеті ідею встановлення в українських містах пам’ятників Кадирову.

Дніпропетровщина

Викрито колишнього місцевого комерсанта, що героїзував бойовиків ПВК "Вагнера" та виправдовував їхню участь у штурмі українських міст на сході України.

Деструктивні "гасла" він поширював через інтернет, а також під час спілкування зі знайомими.

Донеччина

Нейтралізовано цілий "осередок" проросійських інтернет-агітаторів. До нього входило чотири мешканці регіону, які вихваляли бойовиків терористичних організацій "Л/ДНР", задіяних на Східному фронті.

Кіровоградщина

Затримано мешканця Онуфрієвського району. У своїх дописах в соцмережі "Одноклассники" він називав "незаконною" деокупацію Херсона.

Чернігівщина

Повідомлено про підозру ще двом ворожим агітаторам. На власних акаунтах у соцмережах вони розміщували пропагандистські дописи, які підхоплювали російські інтернет-групи.

Встановлено, що син однієї з фігуранток є російським військовим, з яким вона перебувала на постійному зв’язку.

Рівненщина

Задокументовано підривну діяльність двох громадянок РФ, що мають посвідки на постійне проживання в Україні.

У заборонених соцмережах вони дискредитували українських захисників та схвалювали злочини російських окупантів з Бурятії проти цивільного населення.

За всіма викритими фактами тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочинів і притягнення винних до відповідальності.

Читайте також:
Зеленський звільнив главу Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка Зеленський звільнив главу Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть
У колишнього генерала СБУ Наумова знайшли необґрунтованих активів на 33 млн гривень У колишнього генерала СБУ Наумова знайшли необґрунтованих активів на 33 млн гривень
У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння