USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Керівництво податкової святкувало день народження голови у Відні, – екснардеп

Мосійчук виступає за створення реєстру, де будуть зазначені всі деталі поїздки високопосадовців за кордон
Мосійчук в ефірі UWN
Екснардеп Ігор Мосійчук в ефірі UWN
Джерело: UWN YouTube

В.о. голови Державної податкової служби Тетяна Кірієнко з низкою заступників поїхала до Відня, аби відсвяткувати свій день народження. Про це в ефірі UWN повідомив колишній народний депутат Ігор Мосійчук. 

Раніше аналогічні дані розповсюджувалися в анонімних джерелах, проте Мосійчук стверджує, що перевірив достовірність інформації і підтверджує, що поїздка дійсно відбулася. 

"Вони кажуть випадковість, і всі зразу поїхали у відрядження, уявіть собі вся Податкова служба України зібралась і поїхала у відрядження разом. В цьому випадку, крім того, що це непорядно, це ще абсолютно тупі люди, яких я ніколи не призначив би на жодну посаду", – наголошує екснардеп.

За його словами святкування дня народження відбувалось в ресторані "Одеса", в якому завжди збираються українці, які відвідують Відень. 

Мосійчук заявив про необхідність створення реєстру, який би регулював відрядження нардепів. 

"Необхідний реєстр, де буде чітко зазначено, куди, на який термін їдуть народні обранці, чиновники. Тому що деякі депутати їдуть у відрядження, а потім опиняються на відпочинку в Хорватії, на Мальдівах і ще десь. Деякі чиновники їдуть у відрядження, а потім святкують у Відні всім складом податкової день народження своєї голови. Воєнком Борисов, взагалі скандально відомий, взяв зібрався, розповів, що йому потрібна реабілітація, вилетів і новорічно-різдвяні свята з родиною провів в Іспанії, ще на якихось островах святкував. Це неприйнятно", – зазначає Мосійчук. 

Хто був у поїздці

За даними Мосійчука, до Відня з Кірієнко також поїхали Сокур Євген Ростиславович (в.о. заступника голови ДПС) з 15-го по 23 липня, Калєніченко Наталія Григорівна (заступник голови ДПС з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації) з 15-го по 23 липня, Гречана Тетяна Володимирівна (директор Департаменту оподаткування юридичних осіб) з 15-го по 23 липня.

В.о. голови Державної податкової служби Тетяна Кірієнко
Джерело: Державна податкова служба України

Доценко Тетяна Анатоліївна (директор Департаменту податкового аудиту) з 14-го по 23 липня, Томських Сергій Володимирович (директор Департаменту з питань запобігання корупції) з 17-го по 23 липня, Риженкова Катерина Володимирівна (директор Департаменту трансфертного ціноутворення) з 8-го по 14 липня, Телешко Олег Анатолійович (заступник директора Департаменту управління ризиками) з 13-го по 23 липня, Багмет Нонна Тарасівна (в.о. директора Департаменту економічного аналізу) З 15-го по 21 липня.

Водночас, як свідчить інформація з офіційного сайту ДПСУ, в.о. голови Державної податкової служби України Тетяна Кірієнко дійсно разом із делегацією ДПС та Мінфіну з 10-го по 21 липня провела у відрядженні у Відні.

Примітно, що дати відрядження визначили радники Офісу з технічної допомоги Казначейства США і українська сторона ніяк не впливає на цей процес. Очевидно, що Кірієнко свій день народження зустріла у робочій поїздці і проводила наради з міжнародними партнерами.

Джерело: Обозреватель

Читайте також:
У Раді зареєстрували проєкт про У Раді зареєстрували проєкт про "клуб білого бізнесу": Кого оминуть податкові перевірки
Антирейтинг якості відкритих даних: Податкова, Мінекономіки й МОЗ опинилися в топі Антирейтинг якості відкритих даних: Податкова, Мінекономіки й МОЗ опинилися в топі
Торік податкова відшкодувала лише 63% запитаного ПДВ, – Опендатабот Торік податкова відшкодувала лише 63% запитаного ПДВ, – Опендатабот
В Україні хочуть змінити шкалу податків з громадян – багаті платитимуть більше В Україні хочуть змінити шкалу податків з громадян – багаті платитимуть більше