USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Керівники БЕБ подали у відставку, - ЗМІ

Федоров і Гагач написали заяви про звільнення за власним бажанням
БЕБ
На засіданні в БЕБ
Джерело: Бюро економічної безпеки України

Виконувач обов’язків директора Бюро економічної безпеки Едуард Федоров та його заступник Віталій Гагач подали у відставку. Новим тимчасовим керівником буде інший заступник директора Андрій Пащук, повідомив народний депутат Ярослав Железняк, а також співрозмовник Forbes у парламенті.

За словами Железняка, декілька джерел підтвердили: попереднє керівництво БЕБ звільнено.

"Т. в. о - Пащук Андрій. Звичайно без конкурсу і все таке. Це вже 6-та зміна керівництва ДФС, яке стало БЕБ за останні 3 роки. Як я говорив, взагалі і не дуже важливо, хто буде новим проксі від Офісу Президента там", - написав нардеп.

Водночас співрозмовник у Верховній Раді сказав журналістам, що Федоров і Гагач написали заяви про звільнення за власним бажанням.

Що відомо про керівників?

В.о. директора Федоров став 17 квітня 2023 року. Через три місяці пішов у відпустку, а з 31 липня – на лікарняний. Після цього подав у відставку.

Андрій Пащук, що зараз очолить БЕБ, також був заступником Федорова.

Кабінет міністрів при цьому не ухвалював жодних рішень щодо БЕБ, уточнив співрозмовник Forbes в уряді.

11 квітня Кабмін звільнив з посади директора Бюро економічної безпеки Вадима Мельника, який керував Бюро з моменту запуску восени 2019 року.

Едуард Федоров, що очолив БЕБ після цього, був заступником Мельника. З 2021-го по 2022 рік він обіймав посаду заступника начальника відділу Київської митниці Державної митної служби, т.в.о. начальника відділу Київської митниці. У 2022–2023 роках був начальником Управління СБУ в Сумській області.

Раніше

Перезавантаження бюро стало однією з умов програми розширеного фінансування МВФ. У меморандумі з фондом ідеться про внесення змін у чинний закон, який регулює діяльність БЕБ.

А пріоритетом є розробка прозорих критеріїв відбору персоналу та керівництва бюро. Також у документі зазначено, що БЕБ повинно підпорядковуватися Мінфіну, а не напряму уряду, як зараз.

Новини за темою: Дружина очільника БЕБ продає "Укрзалізниці" деталі за завищеними цінами, – ЗМІ
Читайте також:
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Гучне ДТП, лакшері-відпочинок за кордоном та тиск на роботу правоохоронців: Як вже встиг Гучне ДТП, лакшері-відпочинок за кордоном та тиск на роботу правоохоронців: Як вже встиг "відзначитись" керівник детективів БЕБ Ткачук
Подвійна ДТП на Столичному шосе в Києві: За кермом був керівник детективів БЕБ Подвійна ДТП на Столичному шосе в Києві: За кермом був керівник детективів БЕБ
Не сплатили понад три мільйони гривень: В Україні викрили схему ухилення від податків при працевлаштуванні у всесвітньо відомій службі таксі Не сплатили понад три мільйони гривень: В Україні викрили схему ухилення від податків при працевлаштуванні у всесвітньо відомій службі таксі