USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Кабмін удвічі збільшить фінансування програм для ветеранів війни: На що саме підуть кошти

На ці витрати уряд виділяє 14 млрд гривень
Кабмін

Кабмін

Джерело: Кабмін

В Україні вдвічі збільшать фінансування програм підтримки ветеранів війни у 2024 році в межах затвердженого бюджету. Про це під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Виділяємо 14 млрд грн на те, щоб забезпечити наших ветеранів необхідними послугами та підтримкою. Будуємо нову ветеранську політику. Повноцінно запустимо проєкт "помічник ветерана", на який виділяємо майже 4 млрд грн", - зазначив Шмигаль.

Він зазначив, що на реабілітацію та психологічні послуги буде виділено 2,6 млрд грн. Також передбачається 6 млрд грн для забезпечення ветеранів житлом.

За словами прем'єр-міністра, в Україні продовжиться пільгова іпотека для ветеранів у рамках програми "єОселя". За програмою "єРобота" і далі надаватимуться безповоротні гранти на ветеранський бізнес.

Ми писали, що ГО "Простір можливостей" спільно із Всеукраїнською асоціацією громад за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" запускають Всеукраїнський проєкт із підготовки громад до повернення ветеранів та ветеранок у цивільне життя.

Як відомо, в Україні презентували інтерактивну карту ветеранських бізнесів. Метою цього проєкту є посилення ветеранів через бізнес, підтримка їхньої підприємницької діяльності та адаптація до мирного життя.

До того ж прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що, не чекаючи закінчення війни, держава вже формує нову ветеранську політику, у межах якої створять гідні умови для адаптації, реабілітації та самореалізації захисників і захисниць. 

 
Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням