USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Кабмін призначив нового очільника Держспецзвʼязку

Новим головою Державної служби спеціального звʼязку та захисту інформації став Юрій Мироненко
Юрій Мироненко
Джерело: Держспецзв'язку

Кабінет міністрів України призначив нового голову Державної служби спеціального звʼязку та захисту інформації. Ним став Юрій Мироненко.

Юрій Мироненко до призначення був командиром ударної роти БпЛА, яка працює на Запорізькому напрямку. У нього є нагорода "Срібний хрест".

"Кабінет міністрів призначив військовослужбовця, командира ударної роти БпЛА Юрія Мироненка на посаду голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України", – розповіли у відомстві.

Що відомо про Мироненка

Мироненко закінчив Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая. Здобув ступінь бакалавра за спеціальністю "Менеджмент" і ступінь магістра за спеціальністю "Міжнародна економіка".

Кар’єру розпочинав у банківській сфері. Обіймав керівні посади у структурних підрозділах ПРАВЕКС БАНК, UKRSIBBANK BNP Paribas Group тощо.

Згодом працював фінансовим директором концерну "Стирол", який займається виробництвом добрив і азотних сполук та обіймав посаду генерального директора ТОВ "Даймонд Сфір Груп", яке проводило діяльність у сфері ІТ, логістики, будівництва, аграрного господарства тощо.

З 2014 року – директор, а від 2016-го до жовтня 2023 року – голова правління Інституту суспільно-економічних досліджень (ІСЕД) – неурядового аналітичного центру, що супроводжує реформи в Україні.

У 2019 році уклав контракт і долучився до тероборони, протягом 2019–2020 років проходив навчання, зокрема, на Яворівському полігоні. Від початку повномасштабного вторгнення обороняв столицю у складі 112-ї бригади тероборони Києва. Пізніше обійняв посаду заступника начальника штабу 129-го батальйону 112-ї бригади. Після цього очолив відділ по роботі з добровольчими формуваннями територіальних громад 112-ї бригади.

До призначення на посаду очільника Держспецзв'язку був командиром ударної роти БпЛА, яка працює на Запорізькому напрямку. 

Додамо

Напередодні правоохоронці викрили масштабну злочинну схему, до якої було причетне керівництво Державної служби спеціального зв'язку. Колишнього голову Держспецзв'язку Юрія Щиголя та його заступника Віктора Жору підозрюють у тому, що вони могли незаконно заволодіти державними коштами на суму понад 62 млн гривень.

Відомо, що гроші виділили на закупівлю обладнання та програмного забезпечення. Правоохоронці вважають, що чиновники розробили незаконну схему привласнення коштів з власником групи компаній. Для цього залучили дві підконтрольні фірми, а закупівлю засекретили, щоб забезпечити їх перемогу.

Зауважимо, що того ж дня, коли чиновникам повідомили про підозру, Кабмін звільнив голову Держспецзв'язку Юрія Щиголя та його заступника Віктора Жору.

Читайте також:
Новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ став Герой України Олександр Трепак Новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ став Герой України Олександр Трепак "Редут"
Шаповалова призначили командувачем військ ОК Шаповалова призначили командувачем військ ОК "Південь"
Точицького призначили новим заступником голови Офісу президента Точицького призначили новим заступником голови Офісу президента
Командувачів ОК Командувачів ОК "Південь" і "Захід" перевели на інші посади, – ЗСУ