USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Кабмін дозволив використовувати електронні підписи країн ЄС в Україні

Зміни спростять електронну взаємодію з іноземними партнерами
е-підпис
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Уряд підтримав постанову, яка визначає механізм визнання іноземних довірчих послуг в Україні. Це пришвидшить інтеграцію нашої держави до Єдиного цифрового ринку Європейського Союзу. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Зазначається, що постанова, зокрема, дозволяє використовувати кваліфіковані електронні підписи країн ЄС в Україні, а також вносити до Довірчого списку іноземних надавачів електронних довірчих послуг.

Це дасть змогу громадянам Євросоюзу підписувати в Україні е-документи своїми е-підписами та надавати електронні довірчі послуги в нашій державі.

Такі зміни спростять електронну взаємодію з іноземними партнерами, зокрема, при веденні бізнесу. Крім того, посприяють повноцінному використанню українських е-підписів за кордоном та шерингу е-документів ЄС в Україні.

Ухвалення постанови також дозволяє укладати міжнародні договори про взаємне визнання електронних довірчих послуг з іншими країнами. 

Раніше

"Дія.Підпис-EU" з квітня відповідає регламенту eIDAS Європейського Союзу, тому ним можна підписувати документи чи контракти, які дійсні як в Україні, так і в країнах ЄС.

До цього контрагенти в Європейському Союзі не могли перевірити український електронний підпис через відсутність технологічної сумісності. Проте Україна стала першою державою, яка потрапила до переліку країн, що ввійшли до TC AdES LOTL, опублікованого Європейською комісією.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот