USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Ізраїль випробував систему ППО Spyder з новітньою модифікацією AiO: У чому її унікальність

Комплекс використовує ракети Derby і Python з тепловізійною головкою самонаведення (ГСН) і дальністю ураження до 35 км
ППО Spyder AiO
Джерело: Rafael

Ізраїльська компанія Rafael у співпраці з Міністерством оборони Ізраїлю провели випробування системи протиповітряної оборони Spyder AiO. Про це йдеться на сайті компанії.

Випробування передбачало перехоплення безпілотного літального апарату (БПЛА) у складному оперативному сценарії та досягнення прямого й ефективного ураження цілі.

Як зазначають експерти, зенітно-ракетний комплекс SPYDER здатний ефективно нейтралізувати такі цілі, як БПЛА, літаки, вертольоти і тактичні балістичні ракети. При цьому комплекс використовує перехоплювачі виробництва Rafael - ракети Derby і Python з тепловізійною головкою самонаведення (ГСН) і дальністю ураження до 35 км.

"У конфігурації All in One інтегровано радар, електрооптичну пускову установку, сучасну систему управління і командування, а також перехоплювачі Python і Derby, які встановлені на одній платформі", - повідомляють експерти.

За їхніми словами, така конфігурація являє собою оптимальне рішення для точкової протиповітряної оборони, а також для захисту зон у складі батареї.

"Успішне проведення випробувань є важливою віхою в розвитку системи проти різних загроз і демонструє видатну ефективність системи в перехопленні складних загроз, що запускаються з землі", - прокоментував подію глава підрозділу ППО компанії Rafael Піні Юнгман.

Нагадаємо, прямий ворог Ізраїлю - Іран - заявив про успішне випробування нового дрона-камікадзе Me’raj-532, що здатний підривати цілі на відстані до 450 км.
Читайте також:
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex
Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики