USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Малюська пояснив, чому в Україні досі немає військової юстиції

За його словами, для того щоб зараз почати будувати військову юстицію, Україна має мати переконання, що війна триватиме ще хоча б три роки
військова юстиція
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Для того щоб збудувати військову юстицію, Україні знадобиться не менш як рік. Про це сказав міністр юстиції Денис Малюська, передає BBC News Україна.

"І якби хто сказав 24 лютого 2022 року, що станом на сьогодні ми ще будемо воювати повномасштабно "без світла в кінці тунелю", то ми б, напевно, вже побудували військову юстицію. На жаль, 24 лютого 2022 року такого розуміння не було. Ні в кого не було, включаючи найкращих західних стратегів", – каже він.

За його словами, для того щоб зараз почати будувати військову юстицію, потрібно мати переконання, що війна і все, що з нею пов'язане, триватиме ще хоча б три роки.

"Друга проблема пов'язана з фінансуванням, людьми і тим, що у нас настільки багато різних правоохоронних органів, що збільшувати їх ще – це таке собі питання. В нас є куди спрямовувати і витрачати кошти, м'яко кажучи", – додає міністр.

Також урядовець зазначив, що якщо війна закінчиться до кінця 2024 року, а військову юстицію Україна побудує в кращому разі в середині 2025 року, то в цьому навряд чи є сенс, враховуючи обмеженість фінансових ресурсів.

Яка ситуація з військовою прокуратурою?

Діяльність військових прокуратур була скасована у 2019 році. Тодішній генпрокурор Руслан Рябошапка вважав, що необхідності в існуванні військової прокуратури та юстиції немає.

Реформа військової прокуратури передбачала виведення її зі структури Міноборони та передачу в Генпрокуратуру в вигляді Головної спеціалізованої прокуратури.

1 квітня 2022 року Верховна Рада ухвалила повернення військової прокуратури.

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"