USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

"єВідновлення": Кабмін розширив компенсації на співвласників зруйнованого житла

Для цього необхідно разом подати в застосунку одну спільну заяву або декілька окремих
зруйноване житло війна

Зруйнований будинок внаслідок атаки росіян

Джерело: відкриті джерела

Програма компенсації за пошкоджене житло "єВідновлення" стала доступною для співвласників зруйнованого житла. Громадяни можуть подати заяву в "Дії" та отримати компенсацію, поінформували в пресслужбі Міністерства цифрової трансформації.

"Раніше подати заяву в "Дії" на одержання компенсації за зруйноване житло могли лише одноосібні власники квартири чи будинку. Тепер зробити це можуть і співвласники знищених домівок. Для цього необхідно разом подати в застосунку одну спільну заяву або декілька окремих", – йдеться у повідомленні.

Після цього комісія органу місцевого самоврядування опрацює повідомлення та визначить суму компенсації для кожного співвласника відповідно до його частки у власності. Кожен з них отримає окремий житловий сертифікат у "Дії".

Документ можна буде використати, щоб самостійно придбати нову квартиру чи будинок, або обʼєднати житлові сертифікати з іншими людьми, щоб разом придбати нове спільне житло.

Новини за темою: Програмою "єВідновлення" зможуть скористатися ще 12 категорій бізнесу: Хто саме?

Щоб скористатися сертифікатом, потрібно припинити право власності на знищений об’єкт нерухомості за згодою всіх співвласників. Робити це необхідно виключно після того, як кожен із них отримає житловий сертифікат.

Заявки в "єВідновлення"

1 серпня стартувала реєстрація заявок на компенсацію вартості житла, втраченого внаслідок вторгнення Росії.

Так, можна оформити заявку на компенсацію вартості житла, скориставшись для цього сервісом порталу "Дія". Це вже другий етап спеціальної державної програми для українців, які втратили свої помешкання внаслідок війни.

Хто може отримати компенсацію, ми писали тут.

За даними Мінцифри, українці вже подали 6 тис. 400 заяв про зруйноване майно, щоб отримати компенсацію за програмою "єВідновлення" й придбати нову квартиру чи будинок.

З них 827 людей уже мають згенеровані сертифікати, які підтверджують суму компенсації.

Новини за темою: Кабмін виділив 62 млрд гривень на програми відновлення після російської агресії, – Шмигаль
Читайте також:
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16