USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Кабмін виділив 62 млрд гривень на програми відновлення після російської агресії, – Шмигаль

Із загальної суми тільки на Сумську область піде майже 1,7 млрд гривень
Шмигаль
Джерело: Facebook Денис Шмигаль

Фонду ліквідації наслідків збройної агресії було виділено на різні програми відновлення 62,3 млрд гривень, з яких майже 1,7 млрд передбачено на Сумську область, а 673 млн – на Чернігівську. Про це розповів український прем'єр Денис Шмигаль під час засідання президії Конгресу місцевої влади, яка була присвячена питанням Сумської та Чернігівської областей.

"З Фонду ліквідації наслідків збройної агресії було виділено на різні програми відновлення 62,3 млрд грн. З них майже 1,7 млрд передбачено на Сумську область, 673 млн – на Чернігівську", – зазначив Шмигаль.

За словами прем'єра, спільними пріоритетами центральної влади, регіонів і громад наразі є завершення підготовки до зими, старт та успішне проходження опалювального сезону, відновлення та забезпечення соціальної складової.

Новини за темою: Повернення біженців та інвестиції мають відновити економіку України за чотири роки: Прогнози Мінекономіки

Відповідно, ОДА прозвітували про високий рівень готовності до опалювального сезону: на Чернігівщині – 99,5%, на Сумщині – 99,1%.

Водночас продовжуємо розгортати мережу Пунктів незламності. На території Чернігівської області їх створено 330, у Сумській – 541.

Нагадаємо, Нідерланди виділяють третій пакет підтримки для України на 102 мільйони євро. Гроші передбачені на інвестиції, відновлення та реформи. 

Також ми писали, що за програмою компенсації за пошкоджене житло "єВідновлення", яка стартувала у травні, держава виплатила перший мільярд гривень. Допомогу на ремонт квартир і будинків, що були пошкоджені через російські обстріли, отримали 12 тис. 146 українців.

Читайте також:
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців