USD
НБУ
38.80
Готівка
39.20
EUR
НБУ
42.25
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 3 1 5 5 0 (+810)
USD
НБУ
38.80
Готівка
39.20
EUR
НБУ
42.25
Готівка
42.90

Грузія знаходиться у стані гострої політичної кризи, шість депутатів можуть покинути коаліцію, – експерт

Навіть всередині партії "Грузинська мрія" намічається розкол
протести в Грузії_2
Джерело: відкриті джерела

Мітинги в Грузії показали, що країна знаходиться в стадії гострої політичної кризи. Про це в ефірі UWN заявив грузинський політичний аналітик Гела Васадзе.

Він наголосив, що криза перейшла з кабінетів на вулиці, оскільки всередині самої партії "Грузинська мрія" спостерігається початок розколу.

"В самій "Грузинській мрії" всередині пішла ерозія. Всі чудово зрозуміли, що влада не така сильна, вона не може протягнути те, що хоче, – це перше. Друге, що найголовніше, – замаячила можливість отримання санкцій, що для багатьох депутатів "Грузинської мрії", які є за сумісництвом і мільйонерами, є дуже поганою новиною. Тому вже зараз йдуть розмови про те, що шість депутатів, можливо, покинуть правлячу коаліцію, про це говорити ще рано, але розмови йдуть. Тому загалом становище у "Грузинської мрії" досить хитке", – додав експерт.

Нагадаємо, в Грузії 7 березня 2023 року ухвалили, попри спротив опозиції і активістів, закон про "іноагентів". Він значно придушує свободи не тільки правозахисників та опозиційної преси, але і багатьох не пов'язаних із політичним життям категорій громадян.

Після ухвалення документа в першому читанні в країні два дні тривали масштабні протести.

Так, приміром, у ніч проти 8 березня 2023 року силовики влаштували розгін протестувальників за допомогою водометів і сльозогінного газу. Після протестів парламентська більшість "Грузинська мрія" вирішила відкликати скандальний законопроєкт. 

Читайте також:
Польські фермери блокуватимуть кордон з Німеччиною Польські фермери блокуватимуть кордон з Німеччиною
Єврокомісія погодилася на одну з вимог польських протестувальників, - Туск Єврокомісія погодилася на одну з вимог польських протестувальників, - Туск
Для Для "нормалізації відносин" Грузія має випустити з в'язниці Міхеїла Саакашвілі, – Арахамія
Грузія вимагає від України видати урядовців часів Саакашвілі Грузія вимагає від України видати урядовців часів Саакашвілі