USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Греція може передати Україні застарілі системи озброєння, зокрема ППО, - ЗМІ

На озброєнні Греції перебувають системи ППО "Тор", "Оса" та С-300
ППО С300
Джерело: UWN

Політичне і військове керівництво Греції схвалило передачу Україні застарілих систем озброєння, після того як США схвалили продаж Афінам винищувачі F-35 вартістю. Про це пише Kathimerini.

"Уже дано необхідні вказівки, щоб застарілі системи і техніка, які більше не використовуються грецькою армією, були перекинуті в Україну", - пише видання.

Разом зі схваленням продажів сучасних винищувачів держсекретар США Ентоні Блінкен надіслав листа прем'єр-міністру Греції Кіріакісу Міцотакісу з пропозицією передати або продати Україні зброю в обмін на допомогу Вашингтона на суму 200 млн доларів.

"Нас продовжує цікавити оборонний потенціал, який Греція могла передати або продати Україні. Якщо ці можливості становлять інтерес для України і поки уряд США не оцінить їхній статус і цінність, ми можемо вивчити можливості можливого додаткового фінансування збройних сил Греції на суму до 200 млн доларів", - зазначив Блінкен.

Новини за темою: На саміті Євроради можуть ухвалити рішення надати фінансову допомогу Україні на наступні чотири роки, – МЗС

За даними відкритих джерел, на озброєнні Греції перебувають системи ППО "Тор", "Оса", С-300, а також зенітні установки ЗУ-23-2 і боєприпаси до всіх перерахованих систем озброєння.

Нагадаємо, Афіни та Київ провели переговори з метою укладення двосторонньої угоди. Згодом Греція стала 14-ю країною, яка приєдналася до вільнюської Декларації G7 на підтримку України.

Також повідомлялося, що Греція готова надати альтернативний маршрут експорту для української пшениці та інших зернових через свої північні порти Салоніки та Александруполіс.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат