USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

Горілка для Берлусконі, марний діалог з Росією, до якої війни готується Україна: Топ цитат з інтерв’ю Зеленського італійській Corriere della Sera

А ще про Бахмут, Молдову та зброю з Китаю для Росії. Розповідаємо і цитуємо
Зеленський

Володимир Зеленський

Джерело: Corriere della Sera

Президент України Володимир Зеленський дав інтерв'ю італійському виданню Corriere della Sera. Розмова, як пишуть журналісти, відбулась напередодні візиту прем'єр-міністра Італії Джорджії Мелоні до Києва. І стосувалася багатьох речей. 

Ми вибрали для вас найважливіші і найцікавіші цитати. 

Зеленський про Макрона та діалог з Росією

Щодо слів Макрона про "Росію треба перемогти, але не розчавити" і залишити шлях до діалогу відкритим

"Це буде марний діалог, насправді Макрон даремно витрачає час. Я дійшов висновку, що ми не можемо змінити позицію Росії. Якщо вони вирішили ізолюватися в мрії про відновлення старої радянської імперії, ми нічого не можемо з цим вдіяти, це їхня справа, співпрацювати чи ні зі спільнотою націй на основі взаємної поваги".

Зеленський про війну з Росією та тривалість протистояння

"Росіяни ще не зрозуміли, що сьогодні ми сильніші, ніж рік тому, і вони ніколи не зможуть взяти Україну, як вони сподівалися".

Щодо планів Путіна на затяжний конфлікт 

"Ми готуємося до короткої війни та до нашої перемоги. Мінські домовленості дали Путіну час підготувати торішню раптову атаку, ми більше не потрапимо в ту саму пастку. Наші солдати більш мотивовані, бо вони захищають свої сім'ї, свої будинки. Натомість ми побачили, що економічні санкції проти Москви дуже допомагають, вони дають нам час і простір для самоорганізації".

Зеленський про Бахмут

"Так, це не особливо велике місто. Власне, як і багато інших на спустошеному росіянами Донбасі. Нам важливо його відстояти, але не за будь-яку ціну і щоб усі загинули. Воюватимемо, поки це розумно".

Зеленський про китайську зброю для Росії 

"Я особисто звернувся до китайських керівників прямо і публічно із закликом не надавати жодної підтримки росіянам у цій війні. Я сподіваюся, що Пекін зберігає прагматичну позицію, інакше ми ризикуємо Третьою світовою війною, я думаю, вони це чудово розуміють. Надходження китайської зброї до росіян ми наразі не спостерігаємо".

Зеленський про Молдову та Придністров'я 

Про те, чи готовий він надіслати ЗСУ на захист Молдови від росіян

"Наша розвідка попередила президента Маю Санду про цю небезпеку. Вона дякує нам і знає, що ми готові допомогти. Молдова не межує з Росією, але росіяни можуть використовувати місцеві аеропорти та своїх військових у Придністров'ї".

Зеленський про скандальні заяви Сільвіо Берлусконі

"Я чув заяви Берлусконі. Я не знаю його особисто. Але, можливо, треба йому теж щось надіслати*. Він любить горілку? У нас в Україні дуже хороша якість, якщо він хоче, то ми йому її надішлемо".

*Йдеться про аудіозапис, який з'явився після приходу до влади нової коаліції в Італії. На ньому Берлусконі сказав, що "Путін надіслав мені 20 пляшок горілки і дуже милого листа...".

Зеленський про відновлення України

"Ми вирішили віддати пріоритет європейському ринку. Ми змушені експортувати, намагаючись зменшити логістичні труднощі, наприклад, не пшеницю, а вже очищене борошно. США допомагають розвивати наші передові технології, ми перебуваємо в авангарді проєктування та будівництва безпілотників, систем наведення, зв'язку, робототехніки всіх видів: війна підштовхує нас до постійного оновлення та розвитку. Енергетичні проблеми, викликані російськими бомбардуваннями, брак води спонукають нас досліджувати пошук екологічно чистої та відновлюваної енергії, починаючи з електрики. Сьогодні ми вміємо накопичувати газ, але не електроенергію, нам потрібні акумулятори нової концепції. В Африці ми думаємо про розширення складів для нашої сільськогосподарської продукції щонайменше у двох важливих країнах. Очевидно, що будь-які інвестиції з-за кордону потребують безпеки, іноземні підприємці повинні почуватися у безпеці. Ось ми будуємо бункери у школах: батьки не ходять на роботу, якщо бояться, що їхні діти загинуть під бомбами. Ми чекаємо французьких та німецьких інвестицій, але, звичайно, й італійських".

 

 

 

Читайте також:
Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні в форматі застосунку: Як він працюватиме Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні в форматі застосунку: Як він працюватиме
США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства
Зеленський звільнив главу департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка Зеленський звільнив главу департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
Журналістів повертають до парламенту, однак працювати в Раді зможуть не всі Журналістів повертають до парламенту, однак працювати в Раді зможуть не всі