USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Головою НКРЕКП став ексзаступник міністра енергетики Юрій Власенко

Його обрали шляхом таємного голосування
Юрій Власенко
Юрій Власенко
Джерело: відкриті джерела

Ексзаступник міністра енергетики Юрій Власенко став новим очільником Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Про це повідомляє пресслужба НКРЕКП.

Його обрали члени комісії під час закритого засідання шляхом таємного голосування.

Передісторія

30 липня Кабінет міністрів звільнив з посади голови Державної інспекції енергетичного нагляду Руслана Слободяна. Його обов’язки тимчасово виконував Анатолій Замулко.

А Юрія Власенка було звільнено з посади першого заступника міністра енергетики. Його призначили на посаду члена Нацкомісії що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Відповідно до закону про НКРЕКП, голову комісії обирають її члени шляхом таємного голосування строком на два роки. Одна й та сама особа не може бути обрана головою на два строки поспіль. Повноваження голови можуть бути припинені достроково у трьох випадках: у разі дострокового припинення повноважень як члена регулятора за заявою про складення повноважень голови, а також за результатами голосування, проведеного на вимогу щонайменше чотирьох членів регулятора.

У разі закінчення строку, на який обрано голову регулятора, або дострокового припинення його повноважень, голосування з обрання голови проводиться в 10-денний строк із дня припинення повноважень.

Що відомо про Власенка?

Юрій Власенко має досвід роботи в енергетичній галузі більше ніж 20 років. Зокрема, працював на різних посадах в Комісії з регулювання електроенергетики та в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

З травня 2021-го по липень 2024 року працював першим заступником міністра енергетики України.

ЗМІ зазначають, що Власенко на 100% людина діючого міністра енергетики Германа Галущенка. А це означає, що тепер Галущенко контролюватиме всю енергетичну галузь, окрім "Укренерго".

Читайте також:
Яких відключень світла чекати українцям майбутньої зими: Існує кілька сценаріїв Яких відключень світла чекати українцям майбутньої зими: Існує кілька сценаріїв
Відключень буде більше? У Центрі енергетичних досліджень заявили про нову ймовірно аварію на Південноукраїнській АЕС Відключень буде більше? У Центрі енергетичних досліджень заявили про нову ймовірно аварію на Південноукраїнській АЕС
Під час останньої масштабної атаки РФ від мережі відключалися чотири блоки АЕС Під час останньої масштабної атаки РФ від мережі відключалися чотири блоки АЕС
Сьогодні до нас приїжджає щомісяця набагато більше трансформаторів, ніж ми можемо втратити від атак, – Кудрицький Сьогодні до нас приїжджає щомісяця набагато більше трансформаторів, ніж ми можемо втратити від атак, – Кудрицький