USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Уряд зробив кілька кадрових перестановок в енергетичному секторі

Юрій Власенко та Руслан Слободян стали новими членами НКРЕКП
уряд кабмін
Засідання Кабміну Дениса Шмигаля
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів звільнив Руслана Слободяна з посади голови Державної інспекції енергетичного нагляду. Про це повідомляє пресслужба уряду в Telegram.

Його обов’язки тимчасово виконуватиме Анатолій Замулко.

Крім того, звільнено першого заступника міністра енергетики Юрія Власенка. Його призначили на посаду члена Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Крім нього таку посаду надали і Руслану Слободяну, який до сьогодні був головою Державної інспекції енергетичного нагляду України.

Яка ситуація в енергетиці?

На засіданні уряду прем’єр Денис Шмигаль повідомив, що завдяки завчасному завершенню ремонтів на двох блоках атомних станцій та зниженню температури повітря ситуація в енергетиці стабілізувалася.

Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Валерій Тарасюк заявив, що Україна вже пройшла репетицію одного з найгірших сценаріїв. Адже в липні майже щодня одночасно діяли три-чотири черги відключень електроенергії, і в деяких районах Києва світла могло не бути по 18 годин на добу.

Взимку дефіцит електроенергії буде приблизно таким самим, як у липні.

Водночас восени прогнозується невеликий дефіцит світла. Зокрема, у вересні – жовтні може бути взагалі без відключень.

Читайте також:
Шмигаль: Уряд найближчим часом запровадить бронювання за принципом Шмигаль: Уряд найближчим часом запровадить бронювання за принципом "воюй або працюй"
Шмигаль спрогнозував майбутній опалювальний сезон і припустив, що ця зима може бути найважчою Шмигаль спрогнозував майбутній опалювальний сезон і припустив, що ця зима може бути найважчою
Уряд перейменував два міністерства Уряд перейменував два міністерства
Росіяни атакували українську енергетику у семи областях Росіяни атакували українську енергетику у семи областях