USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Головний поліцейський Київщини володіє елітним майном із власним виходом до води, – ЗМІ

Журналісти виявили в Анатолія Щадила майно на десятки мільйонів гривень
Анатолій Щадило
Анатолій Щадило
Джерело: Нацполіція

Голова поліції Київської області Анатолій Щадило має під Києвом 50 соток землі, де збудований маєток на 250 квадратів із лазнею, тенісним кортом та елінгом. Про це йдеться у розслідуванні, яке провели журналісти "Громадського".

Як йдеться у матеріалі, Щадило – один із найменш публічних поліцейських керівників і має схильність до закритого способу життя.

Зазначається, що розкішне обійстя Анатолій Щадило будував у 2014–2017 роках. Початок будівництва збігся з перемогою Євромайдану, коли Щадило працював заступником голови міліції Волинської області Олександра Терещука. 

Згідно з даними розслідувачів, новий очільник поліції Київщини підпадав під люстрацію і не мав права працювати в держорганах до жовтня 2024 року.

Як з’ясували у виданні, згідно з декларацією поліціянта, три ділянки майже на 50 соток у селі Проців під Києвом Щадило купив у різний час приблизно за 300 тисяч гривень. Наразі поруч із маєтком генерала купити голу ділянку землі під забудову в шість соток дешевше ніж за 20 тисяч доларів просто неможливо.

"Єдине можливе пояснення дешевої вартості землі – її формальне призначення. Це землі для індивідуального або колективного садівництва, вони не призначені для забудови", – зазначають автори. 

Утім, журналісти зафіксували на землі Анатолія Щадила лазню, елінг, гостьовий будинок, тенісний корт, гараж та власний пірс.

"Ділянки почали з'являтися у власності родини Щадила з грудня 2013 року по липень 2014 року, у розпал Революції гідності. На початку 2014-го тут заклали фундамент майбутнього маєтку. Його і решту будівель звели за 2,5 роки. У 2016–2017 роках будівництво виглядає завершеним. Тобто на відбудову всього цього в доволі стиснуті терміни в нього були вільні гроші", – йдеться у матеріалі.

У виданні додають, що те, скільки Щадило тоді витратив на маєток, оцінити складно. Будинки, більш подібні до маєтку Анатолія Щадила, за метражем і оздобленням, зараз тут пропонують за 10–15 мільйонів гривень, додають автори.   

Маєток у селі Проців Київської області. Кадр з дрона
Джерело: Громадське

Також журналісти виявили, що поруч з маєтком Щадила розташована ділянка його колишнього керівника – Олександра Терещука, який до Революції гідності та в її період очолював поліцію Волині. Поруч із їхніми маєтками також журналісти знайшли маєток Віктора Сака – колишнього очільника тернопільської міліції.

Крім того, як ідеться у розслідуванні, родина нового очільника поліції Київщини має чотири квартири у столиці, паркомісця, земельні ділянки поруч із Києвом та два човни.

Нагадаємо, що на початку вересня Київщина отримала нового очільника поліції. Ним став Анатолій Щадило.

Читайте також:
Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця
Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі
У Києві та області зафіксували випадки захворювання на гепатит А У Києві та області зафіксували випадки захворювання на гепатит А
Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька