USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Бізнес сім’ї голови служби зовнішньої розвідки Росії Наришкіна торгує крупами з країнами НАТО, – ЗМІ

Сам Наришкін потрапив під санкції, але бізнес записаний на його родичів
Сергій Наришкін
Сергій Наришкін
Джерело: відкриті джерела

Директор Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін є одним із найзапекліших антизахідників у керівництві країни. Однак все це не заважає його родині не лише насолоджуватися відпочинком на Заході, а й торгувати з країнами НАТО, продаючи їм агропродукцію. Серед головних контрагентів його сім'ї – "Ашан", котрий, незважаючи на французьких власників, постачав товари російським військовим. Про це повідомляє The Insider.

Зазначається, що сам Наришкін потрапив під санкції, але бізнес записаний на його родичів.

"Один із головних бізнес-активів сім'ї Наришкіна – постачальник круп "Агро-Альянс". Раніше частку в цьому підприємстві мала донька глави СЗР Вероніка Наришкіна, а минулого року її переписали на невістку головного розвідника РФ Світлану Наришкіну", – кажуть у виданні.

Уточнюється, що минулого року оборот ТОВ "Агро-Альянс", в якому сім'я Наришкіна контролює 27,15%, становив 19,3 млрд рублів, а чистий прибуток – 396 млн. Компанія торгує рисом, гречкою, квасолею, манкою, пластівцями, макаронами тощо.

"Свою продукцію фірма Наришкіних постачає у великі торгові мережі. Наприклад, в "Ашані" та продає крупи до російських колоній та в'язниць, заробляючи на цьому десятки мільйонів. Тільки з початку цього року компанія уклала вісім контрактів на постачання пшона та ячменю з установами ФСВП Якутії, Кузбасу, Приморського краю, Новосибірської та Мурманської областей", – ідеться у матеріалі.

У виданні розповідають, що внутрішнім ринком компанія не обмежується. "Агро-Альянс" відправляє великі партії і на експорт: до США, Канади, Євросоюзу, інших країн Ізраїлю.

"Так, крупи від Наришкіна закуповують дві фірми з Нью-Йорка: Zenith Foods LLC та Krasnyi Oktyabr Inc. У США "Агро-Альянс" лише за минулий рік відправив понад 113 тонн продуктів", – додають автори.

Канадський партнер сім'ї глави російської розвідки – East-West Foods Distribution Inc – який торік закупив в "Агро-Альянсу" більше ніж 51 тонну круп. У Німеччині з фірмою Наришкіна працює Posylka.de GmbH, у Грузії – ТОВ "Мзіурі", в Ізраїлі – Kogan Petr Kappi, йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали, що бізнес із "недружніх" країн торік отримав у РФ понад 18 млрд доларів прибутку, але не має до нього доступу. Дехто намагався продати свої російські дочірні компанії, але будь-яка угода потребує схвалення Москви та передбачає великі знижки.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням