USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Голландські компанії через Туреччину можуть обходити санкції ЄС проти Росії, – ЗМІ

Експорт продукції з Нідерландів до Туреччини значно зріс за останні два роки
санкції

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Голландські компанії, ймовірно, обходять санкції Євросоюзу проти Росії, використовуючи Туреччину. Експорт у цю країну з Нідерландів значно зріс за останні два роки, пише Nu.nl.

Після вторгнення Росії в Україну продаж таких товарів, як вантажівки і калькулятори, в Росію заборонено. Але голландські компанії, судячи з усього, як і раніше, постачають товари Росії через Туреччину.

У першому кварталі 2023 року Нідерланди експортували до Туреччини санкційної продукції на суму 869 мільйонів євро. За даними статистичного агентства CBS, це на 91 відсоток більше, ніж двома роками раніше.

Усе вказує на те, що голландські компанії масштабно обходять санкції проти Росії.

Експорт голландської продукції до Казахстану, Білорусі, Вірменії, Киргизстану та Узбекистану також зріс у другому кварталі 2023 року. Він збільшився на 75 відсотків порівняно з аналогічним періодом 2021 року.

Наприклад, до Росії не можна експортувати касові апарати, калькулятори та текстові процесори. У другому кварталі 2023 року кожна десята голландська офісна техніка вирушила до Туреччини. Це означає, що другим напрямком експорту є вже не Росія, а Туреччина.

Експорт великогабаритних автомобілів до Росії приніс у другому кварталі 2021 року Нідерландам 11 мільйонів євро. З іншого боку, вантажівки та автобуси були експортовані до Туреччини у першому кварталі цього року. Цей експорт склав 77 мільйонів євро.

Раніше ми писали, що підрядники підприємств, які виготовляють найнебезпечнішу з керованих російських ракет "Кинджал", досі уникають західних санкцій і отримують необхідні для роботи товари з Європи. 
Читайте також:
Імовірне знищення російського ракетного корабля Імовірне знищення російського ракетного корабля "Циклон": Як його використовували окупанти?
Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, – ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, – ISW