USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Глава партії "Справедлива Росія" Сергій Миронов удочерив викрадену з Херсонщини 10-місячну дівчинку

Наприкінці серпня 2022 року дружина Миронова Інна Варламова приїхала у тимчасово окупований Херсон, щоб забрати дівчинку
Миронов, депортація_2
Джерело: відкриті джерела

У Росії 70-річний лідер партії "Справедлива Росія" Сергій Миронов та його дружина 55-річна Інна Варламова удочерили однорічну Маргариту Прокопенко, яку вивезли з дитячого будинку на той час окупованого Херсона. Про це повідомило видання "Важливі історії".

Зазначається, що 10-місячна дівчинка Маргарита Прокопенко перебувала в дитячому будинку в Херсоні під час окупації міста російською армією. Звідти її вивезли до Росії і таємно змінили ім'я та громадянство: так вона стала росіянкою Мариною Мироновою.

Джерело: відкриті джерела

Дружина Миронова вивезла двох дітей

Наприкінці серпня 2022 року дружина Миронова Інна Варламова приїхала у тимчасово окупований Херсон (місто було звільнено від загарбників у листопаді 2022 року, – ред.). Окупанти видали їм "довіреність" на вивезення двох дітей – 10-місячної Маргарити Прокопенко та 2-річного Іллі Ващенка. Депортувати дітей дружині російського політика не завадили ані наявність законних опікунів у дівчинки, ані той факт, що діти були хворі.

"Коли я запитала, чому я маю виписувати хворих дітей, мені сказали, що "та жінка їх вибрала і повезе до Москви, вже все готово і є квитки", – розповіла співробітниця лікарні.

Лікарям вдалося відкласти витяг лише на тиждень.

Як з'ясували журналісти, через тиждень після депортації з України Маргарита та Ілля опинились у Підмосков'ї. У розпорядженні видання є документи, згідно з якими у грудні 2022 року Сергій Миронов та Інна Варламова удочерили депортовану українську дівчинку. Їй було трохи більше як рік. Їй одразу змінили ім'я (вона стала Мариною Сергіївною Мироновою) та місце народження – Подільськ Московської області.

Джерело: відкриті джерела

Як склалася доля хлопчика

У журналістів, судячи з розслідування, немає даних про усиновлення Іллі Ващенка. Все що відомо ЗМІ – тільки через рік після депортації у вересні 2023 року він отримав нове свідоцтво про народження. Наразі Ілля знаходиться у Московській області.

Новини за темою: Родина Лукашенка причетна до депортації українських дітей, – розслідування

Депортація українських дітей

Рік тому російський омбудсмен з прав дитини Марія Львова-Бєлова незаконно усиновила дитину, депортовану з Маріуполя до РФ. Крім того, вона допомогла незаконно всиновити ще 350 дітей з окупованих територій Донбасу. Такі дії вважаються злочинами з погляду міжнародного права. У березні Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав ордер на арешт російського президента Володимира Путіна та омбудсмена Марії Львової-Бєлової через незаконну депортацію українських дітей. На цей час Путіна зобов'язані заарештувати в 123-х країнах світу, які ратифікували Римський статут або визнали юрисдикцію МКС.

Російські війська продовжують депортувати українських дітей, яких Україні все ж таки вдається повертати назад. Наприклад, нещодавно до України повернувся підліток – 17-річний Богдан Єрмохін. Його депортували до Росії та намагалися вручити повістку для служби в армії окупантів. Він попросив допомоги у президента Володимира Зеленського та йому допомогли повернутися додому.

Нагадаємо, 17 липня Британія анонсувала 14 нових антиросійських санкцій у відповідь на незаконну примусову депортацію Російською Федерацією українських дітей. Як заявив міністр закордонних справ країни Джеймс Клеверлі, обмеження – це відповідь на спроби Росії знищити українську національну ідентичність.

Читайте також:
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди