USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Генштаб проводить оптимізацію: Скорочує 60% персоналу і відправляє на фронт

У лютому – березні 2024 року у Генеральному штабі провели функціональне дослідження щодо оптимізації штату
ТЦК ЗСУ військові
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Генеральний штаб провів обстеження і ухвалив рішення щодо оптимізації. Штат скоротять на 60%, частину військових відправлять до бойових частин. Про це під час брифінгу розповів начальник Головного управління оборонного планування Генштабу ЗСУ Євгеній Острянський.

За його словами у лютому – березні 2024 року у Генеральному штабі провели функціональне дослідження щодо оптимізації штату деяких структурних підрозділів та органів військового управління.

Бригадний генерал уточнив, це включає розформування низки військових організаційних структур, формування нових, а також проведення оптимізації уже існуючих. Це своєю чергою дозволить усунути дублювання функцій, а також зменшити штат на 60%.

Острянський додав, що плануються доукомплектувати органи управління оперативного та тактичного рівнів, а також бойові військові частини. Це дасть змогу для ротації підрозділів, які вже тривалий час перебувають у зоні бойових дій.

"Ми розуміємо, що в умовах війни в першу чергу повинні посилюватися ті структури, які безпосередньо здійснюють управління угрупованнями військ", – сказав бригадний генерал.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення колишнього головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного з військової служби.

Пізніше стало відомо, що Зеленський погодив кандидатуру Залужного на посаду посла в Британії. За словами глави держави, генерал сам просив про такий напрямок для себе.

Згодом Зеленський таки призначив Валерія Залужного послом у Великій Британії. Відповідний указ опубліковано на сайті Офісу президента.

А 3 листопада минулого року глава України Володимир Зеленський звільнив Віктора Хоренка з посади командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил України, натомість призначив Сергія Лупанчука.

Читайте також:
Новим бригадам ЗСУ терміново потрібне озброєння, – ISW Новим бригадам ЗСУ терміново потрібне озброєння, – ISW
У Кіровоградській області командир військової частини переплатив майже 12 млн гривень на закупівлях У Кіровоградській області командир військової частини переплатив майже 12 млн гривень на закупівлях
ЗСУ відбили в окупантів свої втрачені позиції на Харківщині та Луганщині ЗСУ відбили в окупантів свої втрачені позиції на Харківщині та Луганщині
"Відповіддю не задоволений": Кротевич повідомив, що отримав фідбек від ДБР щодо заяви проти Содоля