USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Генсек НАТО Єнс Столтенберг залишається на посаді ще на рік

Йому вчетверте продовжили мандат
Столтенберг
Джерело: відкриті джерела
Генсек НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що все ж залишається на посаді ще на рік. Про це він написав у Twitter.

На посаді він буде до 1 жовтня 2024 року — йому вчетверте продовжили мандат.

"Вдячний за рішення союзників по НАТО продовжити мій термін на посаді Генерального секретаря до 1 жовтня 2024 року. Трансатлантичний зв’язок між Європою та Північною Америкою забезпечував нашу свободу та безпеку протягом майже 75 років, і у більш небезпечному світі наш Альянс є важливішим ніж будь-коли", — написав він.

Нагадаємо, Столтенберг обіймає посаду генерального секретаря НАТО із 2014 року. Мандат посадовця вже тричі продовжували і черговий термін його повноважень мав закінчитися 30 вересня. 

Новини за темою: Те, чого б ми хотіли, – це бачити Україну, яка здатна відкинути солдатів Путіна. Головне з інтерв'ю генсека НАТО Столтенберга для "Радіо Свобода"

Однак раніше ЗМІ повідомляли, що між 30 країнами-членами НАТО існує певна неофіційна домовленість щодо продовження терміну повноважень Столтенберга. Члени НАТО попросили його погодитися на продовження роботи після того, як не змогли досягти консенсусу щодо наступника.

З-поміж кандидатів на посаду генсека НАТО замість Столтенберга обговорювали міністра оборони Великої Британії Бена Уоллеса та прем’єр-міністерку Данії Метте Фредеріксен.

Читайте також:
У НАТО погодили виділити в наступному році військову допомогу Україні на 40 млрд євро У НАТО погодили виділити в наступному році військову допомогу Україні на 40 млрд євро
Членство України в НАТО не підтримує ні Байден, ні Трамп, – Зеленський Членство України в НАТО не підтримує ні Байден, ні Трамп, – Зеленський
Новим генсеком НАТО стає прем’єр Нідерландів Марк Рютте Новим генсеком НАТО стає прем’єр Нідерландів Марк Рютте
Глава уряду Нідерландів Марк Рютте стане новим генсеком НАТО Глава уряду Нідерландів Марк Рютте стане новим генсеком НАТО