USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Те, чого б ми хотіли, – це бачити Україну, яка здатна відкинути солдатів Путіна. Головне з інтерв'ю генсека НАТО Столтенберга для "Радіо Свобода"

Контрнаступ, підтримка України, оцінка російських військ. І не тільки це
Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, 4 квітня 2023 року

Джерело: Reuters

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг дав інтерв'ю для "Радіо Свобода". Ось про що сказав євроатлантичний чиновник:

1. Головний виклик, звичайно, полягає в тому, що ця війна зараз стала війною на виснаження. Це означає, що нині відбувається битва логістики, а полягає вона в доставці боєприпасів, зброї та припасів на лінію фронту.

2. Це буде трагедія для України, якщо президент Путін переможе, але це також небезпечно для союзників по НАТО. І це моє послання всім нашим союзникам: ми повинні підтримувати Україну, тому що в інтересах нашої безпеки – продемонструвати, що президент Путін не перемагає в Україні.

3. У лавах армії РФ бачимо низький бойовий дух, техніка часто погана, підготовка не надто вражає. Командування насправді не спрацьовує у багатьох операціях.

Але водночас бачимо: те, чого російським військам бракує якісно, вони намагаються надолужити кількісно. 

4. Росіяни втрачають набагато більше солдатів, тому що вони просто не мають якісного обладнання й командування, на відміну від українців. 

5. Наша відповідальність як членів НАТО полягає в тому, щоб забезпечити Україну обладнанням, боєприпасами та підтримкою, необхідною для початку нових наступальних дій. 

6. Те, чого ми б хотіли, – це бачити Україну, яка здатна звільнити більше землі, відкинути солдатів президента Путіна і тоді це може створити умови для якихось переговорів.

7. Ми заявили, що готові підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Ми підтримуємо право України на самооборону або захист української території. Це право, закріплене в статуті ООН.

8. Безсумнівно, те, що ми зараз бачимо, – це загарбницька війна проти України, і ми підтримуємо право України на самооборону і будемо це робити стільки, скільки знадобиться.

Раніше

Видання The Financial Times написало, що НАТО хоче збільшити фінансову допомогу, щоб Київ менше дратувався через небажання альянсу говорити про приєднання України.

Читайте також:
Двоє прикордонників переправили за кордон 207 ухилянтів Двоє прикордонників переправили за кордон 207 ухилянтів
Повернення українських чоловіків додому: Які країни погодились Повернення українських чоловіків додому: Які країни погодились
НБУ знизив облікову ставку до 13,5% НБУ знизив облікову ставку до 13,5%
Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ