USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

G7 активізує постачання ППО для України

Європейські політики вважають, що це найкращий спосіб врятувати життя і захистити критично важливу інфраструктуру
ППО Києва_1

ППО. Фото ілюстративне

Джерело: Олександр Павлюк

Міністри закордонних справ "Групи семи" закликають до посилення підтримки України. А глава МЗС Німеччини Анналена Бербок каже, що Україні терміново потрібна посилена протиповітряна оборона, повідомляє Bloomberg.

"Поїздка на поромі тут була бурхливою і, можливо, також була ознакою того, наскільки бурхливі наші часи", – зазначила Бербок журналістам перед зустріччю зі своїми колегами із G7.

Міністри "Великої сімки" погоджуються збільшити поставки військового обладнання до Києва та підтверджують свою "непохитну рішучість" підтримувати Україну, пише видання, яке ознайомлене з проєктом заяви із зустрічі.

"Висловлюємо нашу рішучість, зокрема зміцнити можливості протиповітряної оборони України. Оскільки це найкращий спосіб врятувати життя та захистити критично важливу інфраструктуру. Також будемо працювати з партнерами для цього", – йдеться в заяві.

Водночас верховний представник Європейського Союзу із зовнішньої політики Жозеп Боррель на G7 додав, що західні країни, Японія, Канада, США і Європа повинні ухвалювати швидші рішення, щоб більше підтримувати Україну. Тому що "ми не можемо дозволити собі перемогу Путіна".

На саміті ЄС вирішили терміново забезпечити Україну засобами ППО

На саміті Європейського Союзу також погодили активізацію постачання військової допомоги Україні, зокрема систем ППО, артилерійських снарядів і ракет.

Крім того, блок рішуче засудив повітряні та ракетні атаки Росії проти цивільного населення і цивільної та критичної інфраструктури України, включно з нещодавніми обстрілами енергетичного сектора.

"Європейський Союз та його держави-члени активізують надання гуманітарної допомоги та допомоги з питань цивільного захисту, включно з таким обладнанням, як генератори та силові трансформатори", – йдеться у висновку.

Військову підтримку надаватимуть за повної поваги до політики безпеки та оборони деяких держав-членів і з урахуванням інтересів безпеки та оборони всіх країн.

Читайте також:
Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні в форматі застосунку: Як він працюватиме Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні в форматі застосунку: Як він працюватиме
США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства
Журналістів повертають до парламенту, однак працювати в Раді зможуть не всі Журналістів повертають до парламенту, однак працювати в Раді зможуть не всі
Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики