USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Франція передасть крилаті ракети Scalp Україні: Що відомо

Дальність польоту ракети складає приблизно 560 км
SCALP
Джерело: відкриті джерела

Франція вже передала Києву крилаті ракети SCALP, щоб допомогти Збройним силам України завдавати ударів по цілях у тилу російських окупантів, пише Reuters.

Французьке дипломатичне джерело повідомило виданню, що Франція передасть Україні 50 ракет SCALP. Друге джерело, обізнане про цей крок, зазначило, що деякі ракети вже доправлені в Україну.

Своєю чергою Київ пообещал Парижу не використовувати ракети для завдання ударів по "признанній міжнародною спільнотою території Росії".

Так, виступаючи після прибуття на саміт НАТО в Литві, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що вирішив збільшити військову допомогу Україні, щоб сприяти її контрнаступу.

Новини за темою: Україна заслуговує бути членом НАТО, у Вільнюсі заплановані важливі двосторонні зустрічі, – Зеленський

"Я вирішив збільшити поставки зброї та техніки, щоб українці мали можливість завдавати глибокі удари", — сказав він.

Ракета SCALP

Ракета SCALP — англо-французька малопомітна крилата ракета великої дальності повітряного базування, що розробляється з 1994 року компаніями Matra і British Aerospace, а зараз вироблена MBDA. Storm Shadow – британська назва ракети. Французький варіант ракети позначається абревіатурою SCALP-EG. Вони відрізняються тим, що Storm Shadow несе боєголовку замість суббоєприпасів.

Дальність польоту ракети складає приблизно 560 км. Вона оснащена турбореактивним двигуном і може бути встановлена на окремі типи літаків.

Україна в НАТО

Нагадаємо, що президент Франції Еммануель Макрон 11 липня на відкритті саміту НАТО у Вільнюсі заявив, що ухвалив рішення збільшити постачання зброї і техніки в Україну. Макрон не уточнив про який вид озброєння йдеться, і яку кількість боєприпасів буде надано Україні.

Раніше повідомлялося, що канцлер Німеччини Олаф Шольц оголосив про черговий пакет допомоги Україні на суму близько 700 млн євро. Він вже сформований.

Читайте також:
Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори
Сі Цзіньпін прилетів до Франції, де зустрінеться з Макроном і обговорить війну в Україні Сі Цзіньпін прилетів до Франції, де зустрінеться з Макроном і обговорить війну в Україні
Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови