USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Фінансова піраміда 2В2 Jewelry: Організатору та його дружині оголошені нові підозри

Їм загрожує до 12 років позбавлення волі
В2В Jewelry
Фінансова піраміда В2В Jewelry
Джерело: Ліга.net

Організатору фінансової піраміди 2В2 Jewelry та його дружині оголошено підозру у чергових епізодах шахрайств. Про це повідомляє пресслужба Найполіції.

У відомстві нагадали, що на розгляді суду нині перебуває низка обвинувальних актів щодо організатора злочинної оборудки та його спільників у вчиненні ними шахрайств з фінансовими ресурсами, відмивання майна, одержаного злочинним шляхом, підробки документів.

Деталі оборудок

"Наразі задокументовано шахрайські дії відносно ще десятьох громадян, які втратили понад 5 млн гривень, які вони начебто "інвестували" в ювелірний "бізнес" фігурантів", - йдеться у повідомленні.

В ході слідства поліцейські встановили 18 осіб, які займалися масштабною фінансовою аферою.

За матеріалами слідства, організатор "інвестпроєкту" – 56-річний уродженець Вінниччини, який був медійним обличчям рекламної кампанії прибуткового "ювелірного бізнесу", куди громадянам пропонували вкласти гроші та швидко розбагатіти. Фігурант позиціював себе успішним ювеліром із власним виробництвом.

Насправді він разом зі спільниками купував золоті та срібні вироби в інших ювелірів та продавав їх через мережу своїх магазинів за значно завищеними цінами, пропонуючи виплатити кешбек аж до повної їх вартості.

Довірливим людям також пропонували придбати "подарунковий сертифікат", який мав принести до 400% річних. Організатори фінансової піраміди не укладали з громадянами жодних договорів, а відтак - не мали юридичних зобов'язань.

Новини за темою: В Україні почали діяти нові шахрайські схеми

Після покупки ювелірних виробів чи сертифікату громадяни отримували кілька грошових виплат, які потім припинялися.

У такий спосіб втратили свої кошти, вкладені в ювелірне "виробництво", тисячі людей.

За результатами проведеного досудового розслідування у 2022 році слідчі Головного слідчого управління направили на розгляд суду обвинувальні акти щодо організатора фінансової піраміди та п’яти його спільників у вчиненні фінансових шахрайств та відмиванні майна, отриманого злочинним шляхом.

У 2023 році до суду скеровані обвинувальні акти щодо організатора та шістьох учасників злочинної організації за створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній, вчинення шахрайства у великих розмірах, легалізацію майна, отриманого злочинним шляхом, та підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб – підприємців.

На усе нерухоме майно членів злочинної організації – квартири, будинки, в тому числі і на острів, розташований на лівому березі Києва, а також елітні автівки, банківські рахунки та ювелірні вироби накладено арешт.

За результатами проведення додаткових слідчих дій слідчі оголосили організатору фінансової піраміди та його дружині про підозру у вчиненні шахрайства у великих розмірах відповідно до ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України.

У зловмисників під час проведення слідчої дії вилучено три елітні транспортні засоби, якими користувалися члени злочинної організації.

За вчинене учасникам шахрайської оборудки загрожує до 12-ти років ув’язнення. 

Читайте також:
Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька
У Харкові невідомий представився священником, забрав церковні гроші з атрибутикою і зник У Харкові невідомий представився священником, забрав церковні гроші з атрибутикою і зник
Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков
Як не потрапити на гачок. Медіаекспертка назвала найпопулярніші шахрайські схеми у соцмережах Як не потрапити на гачок. Медіаекспертка назвала найпопулярніші шахрайські схеми у соцмережах