USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Естонія вкладатиме в армію України по 0,25% ВВП протягом наступних чотирьох років, – прем'єр

Таллінн закликав усіх партнерів наслідувати його приклад
прапори Естонії та України
Джерело: відкриті джерела

Естонія має намір вкладати в оборону України 0,25% ВВП протягом наступних чотирьох років і закликає партнерів зробити те саме. Про це заявила прем'єр-міністерка країни Кая Каллас на пресконференції, передає Delfi.

"Якщо кожна країна внесе по 0,25%, – це те, що потрібно Україні для перемоги в цій війні", – зазначила Каллас. Глава естонського уряду закликала партнерів по всьому світу наслідувати приклад Таллінна.

Прем'єр-міністерка наголосила, що за останні місяці люди звикли до війни, а в демократичних країнах громадська думка уповільнює ухвалення рішень. Тому, вважає Каллас, необхідно вести "послідовну роз'яснювальну роботу" про важливість підтримки України.

Новини за темою: Польща і країни Балтії надали Україні найбільшу допомогу щодо власного ВВП

За її словами, з 2022 року Естонія надала Україні військову допомогу в обсязі 500 млн євро.

"Це необхідно і для забезпечення нашої безпеки", – пояснила Каллас.

Також вона додала, що найближчими роками Таллінн також виділятиме Києву по 14 млн євро на рік на відновлення України та супутні проєкти.

За підрахунками Кільського інституту світової економіки, до кінця жовтня 2023 року Естонія пообіцяла передати або вже передала Україні військову і гуманітарну допомогу в розмірі 461 млн євро. Обсяг підтримки склав 1,31% ВВП Естонії.

Раніше ми писали, що Естонія готова видавати Україні чоловіків мобілізаційного віку. Країна запропонувала укласти відповідну угоду.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю