USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Ердоган пригрозив Ізраїлю ввести війська, Єрусалим порівняв його з Хусейном

Глава Туреччини виступив на підтримку палестинців
президент Туреччини Реджеп Ердоган
Джерело: відкриті джерела

Президент Туреччини Раджеп Тайїп Ердоган заявив, що може ввести війська в Ізраїль для того, щоб підтримати палестинців. МЗС Ізраїлю порівняло його із Саддамом Хусейном.

"Як ми увійшли в Карабах, як ми увійшли в Лівію, ми можемо зробити те ж саме і з Ізраїлем. Для нас немає нічого неможливого. Ми повинні бути сильними", – сказав лідер Туреччини Ердоган.

Таку заяву він зробив на підтримку палестинців у війні в Секторі Гази. Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац порівняв його з Хусейном.

"Ердоган йде по стопах Саддама Хусейна і погрожує атакувати Ізраїль. Йому варто згадати, як це закінчилося для того диктатора", – написав Кац у соцмережі Х.

Що говорив Ердоган раніше

Нагадаємо, президент Туреччини заявив, що Анкара не вважає ХАМАС терористичною організацією і висловив готовність стати державою-гарантом для Палестини.

З початком війни в Газі відносини між Ізраїлем і Туреччиною загострилися. Ердоган називав ізраїльтян воєнними злочинцями та окупантами. Ізраїль відкликав з Анкари своїх дипломатів.

Минулого року президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган доручив уряду розпочати переговори з терористами ХАМАСу щодо звільнення полонених, які були захоплені внаслідок вторгнення в Ізраїль.

Читайте також:
Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg
Туреччина подала заявку на вступ до БРІКС Туреччина подала заявку на вступ до БРІКС
В Ізраїлі спалахнули протести після того як з'ясувалося, що ХАМАС убив шістьох заручників В Ізраїлі спалахнули протести після того як з'ясувалося, що ХАМАС убив шістьох заручників
На турецькому кордоні вилучили десятки екзотичних тварин, яких намагалися незаконно ввезти На турецькому кордоні вилучили десятки екзотичних тварин, яких намагалися незаконно ввезти