USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 6 4 6 0 (+1160)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

Проти заступника Єрмака порушили кримінальну справу. Вона пов'язана з корупційним скандалом

Справа пов'язана із заступником голови ОП Андрієм Смирновим, брат якого потрапив у скандал через різке збагачення та купівлю нерухомості
Заступник керівника ОП Андрій Смирнов
Джерело: Цензор.Нет

Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочала досудове розслідування, пов'язане з можливим корупційним злочином, до якого може бути причетний заступник голови Офісу президента Андрій Смирнов. Про це повідомляє "Дзеркало тижня".

Зазначається, що з заявою до САП звернулася ГО "Антикорупційна правозахисна рада" і, не отримавши відповіді, вони пішли до ВАКСу.

Пізніше у відкритому судовому засіданні Вищого антикорупційного суду 16 березня 2023 року слідчим суддею було встановлено, що днем раніше, а саме 15 березня 2023 року уповноважені особи Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу генерального прокурора вже внесли справу до Єдиного державного реєстру.

ВАКС, розглянувши заяву, закрив справу, оскільки за день до засідання САП зареєстрував провадження щодо Смирнова, виходячи з фактів оприлюднених одним із медіа.

За інформацією джерел ZN.ua, громадська організація, яка подала заяву, має коріння в Дніпрі та пов'язана з бізнесменом Петровським (він же "Нарік"), а також раніше співпрацювала із самим Смирновим.

Справа Смирнова

Досудове розслідування розпочато після розслідування журналіста "Української правди" Михайла Ткача, в якому, як стверджується, фігурує брат Андрія Смирнова Ігор.

Як йдеться в матеріалі, за минулий рік брат Смирнова став власником рухомого та нерухомого майна на загальну суму близько 250 000 доларів США, причому угоди він оформлював за ціною, значно нижчою від ринкової.

За даними журналістів, Ігор купив апартаменти в елітній новобудові у Львові, земельну ділянку у Карпатах, паркомісце у Києві, автомобілі Volkswagen Multivan, BMW, а також мотоцикл.

Крім того, у його володінні є апартаменти площею 100 квадратних метрів у житловому комплексі "Авалон-37", які коштували Ігореві Смирнову мільйон гривень, тоді як ринкова вартість такого житла коливається в межах шести мільйонів.

На тлі такої інформації слідчим слід розібратися, чи має до збагачення Ігоря Смирнова якесь відношення його брат Андрій.

Читайте також:
У НАЗК заявили про можливе різке зростання Реєстру корупціонерів У НАЗК заявили про можливе різке зростання Реєстру корупціонерів
Петиція про звільнення ректора КНУ набрала необхідну кількість голосів Петиція про звільнення ректора КНУ набрала необхідну кількість голосів
Точицького призначили новим заступником голови Офісу президента Точицького призначили новим заступником голови Офісу президента
У 2023 році в Україні покарали майже втричі менше корупціонерів, аніж у 2021-му У 2023 році в Україні покарали майже втричі менше корупціонерів, аніж у 2021-му