USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Експрем'єр Азаров постане перед судом за інформаційну діяльність на користь Росії

Зокрема, ексчиновник називає події в Бучі "фейком"
Микола Азаров
Микола Азаров
Джерело: відкриті джерела

Колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров, який переховується на території Росії з 2014 року, постане перед судом. Про це йдеться у повідомленні Офісу генерального прокурора.

Зазначається, що прокурори Офісу генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього прем’єр-міністра України.

"Його обвинувачують у публічних закликах до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України (ч. 3 ст. 109, ч. 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України)", – йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що  експрем’єр, який з 2014 року переховується на території держави-агресора, з початку повномасштабного вторгнення і по теперішній час, використовуючи російські медіа та мережу інтернет, здійснює активну інформаційну діяльність у співпраці з РФ.

В Офісі генпрокурора розповіли, що колишній український високопосадовець регулярно бере участь в ефірах російських інформаційних каналів. Пропагуючи російські наративи, він проводить інформаційну діяльність, спрямовану на дискредитацію України.

"У відеозаписах, які були розміщені на YouTube-каналі "Иная правда" та порталах російських медіа, колишній прем’єр-міністр виправдовує збройну агресію РФ та окупацію частини території України", – зазначають у відомстві.

Крім того, ексчиновник називає події в Бучі "фейком", закликає до денацифікації і насильницької зміни української влади та запевняє, що спеціальна операція Путіна врятувала Донецьк від захоплення, "попередивши цю трагедію".

Новини за темою: Зеленський підписав указ про санкції проти Азарова, Табачника, Царьова та інших

Раніше ми повідомляли, що колишньому прем’єр-міністру України часів Януковича Миколі Азарову, який з 2014 року переховується на території держави-агресора, повідомили про нову підозру. Вона стосувалася інформаційної діяльності, яку він веде на користь Росії.

Читайте також:
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють в подвійному вбивстві
В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
Двох посадовців міської ради Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн гривень, виділених з бюджету для тероборони міста Двох посадовців міської ради Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн гривень, виділених з бюджету для тероборони міста