USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Е-чергою на кордоні зможуть скористатись водії легкових автомобілів

За допомогою цього сервісу транспортні засоби вже понад 800 тисяч разів перетнули кордон
Кордон
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою поширив дію електронної системи "Електронна черга перетину кордону" ("єЧерга") на водіїв легкових авто. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

"Невід’ємним елементом підвищення якості державного управління є реформа цифровізації. Ми продовжуємо масштабувати наш успішний проєкт "єЧерга" для зручного перетину кордонів. Сьогодні ухвалюємо постанову, яка поширює електронну чергу і на водіїв легкових авто", – написав Шмигаль.

Він зазначив, що за допомогою цього сервісу транспортні засоби вже понад 800 тисяч разів перетнули кордон.

"Це зручно і прискорює весь процес. Плюс знімає питання зловживань", – додав глава уряду.

Що таке "єЧерга" і в чому її переваги?

"єЧерга" – це безплатний сервіс, в якому перевізники можуть стати в чергу та відстежувати її просування онлайн. Як повідомляли у Держприкордонслужбі, система автоматично надсилатиме сповіщення на телефон водія з приблизним часом перетину кордону.

Проєкт електронної черги для вантажівок стартував в середині грудня 2022 року з пункту пропуску "Ягодин – Дорогуськ".

У травні 2023-го Міністерство відновлення запустило "єЧергу" ще на 15 вантажних пунктах пропуску. З серпня до неї долучили автобуси.

Наприкінці минулого тижня у рамках проєкту було запущено нову послугу для міжнародних перевізників. Ідеться про можливість відслідковувати всі онлайн-бронювання в особистому кабінеті.

Тепер переглядати всі активні черги можна через особистий кабінет в системі "Шлях". Йдеться про статус кожної вантажівки та автобуса, зареєстрованих на перевізника. Нова опція стала доступною завдяки інтеграції систем "єЧерга" та "Шлях".

Головні переваги проєкту "Електронна черга перетину кордону" такі: водії заздалегідь планують перевезення і не витрачають час та гроші на кількаденне простоювання. Натомість держава має можливість аналізувати транспортні потоки, впорядкувати перевезення та усунути черги на кордонах.

Читайте також:
У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ
Немає законодавства, котре обмежувало б поїздки народних депутатів за кордон під час виконання своїх обов'язків, - нардепка Федина Немає законодавства, котре обмежувало б поїздки народних депутатів за кордон під час виконання своїх обов'язків, - нардепка Федина
ДП ДП "Документ" відновив прийом документів для чоловіків за кордоном
Україна домовляється з Молдовою про повернення чоловіків Україна домовляється з Молдовою про повернення чоловіків