USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Дубінського побили в СІЗО, – адвокати нардепа

Дубінський вимагає приїзду начальника Київського слідчого ізолятора
Дубінський

Дубінський

Джерело: відкриті джерела

Народний депутат Олександр Дубінський, який нині перебуває під вартою у слідчому ізоляторі, заявив про те, що там його побили. Про це повідомили адвокати парламентаря в його Telegram-каналі.

За інформацією, на місце прибула "швидка". Медики нібито констатували множинні гематоми, а також підозру на перелом ребра.

Тим часом адвокат Дубінського Руслан Гладкий пояснив hromadske, що фото ушкоджень на тілі Дубінського неможливо оприлюднити, оскільки на вході в СІЗО охоронці тимчасово забирають телефони у всіх відвідувачів.

"У Дубінського є синці під правим оком та на лівому вусі, а також гематома з лівого боку з переходом на спину. Ушкодження вказують на тріщину чи перелом ребра. Йому важко дихати, повертатися, він може рухатися, але дуже-дуже тяжко. У нього болять усі внутрішні органи, болять ноги. Коротко кажучи, били так, щоб не залишалося слідів. Били по ногах, животу. Є ймовірність того, що пошкоджені навіть внутрішні органи", – розповів Гладкий.

І додав, що мають приїхати працівники поліції для складання акту про тілесні ушкодження. Крім того, Дубінський вимагає приїзду начальника Київського слідчого ізолятора, а також негайної реакції міністра юстиції Дениса Малюськи, генерального прокурора Андрія Костіна, голови Національної поліції Ігоря Клименка.

"Існує реальна небезпека здоров'ю та загроза життю народного депутата України. Очевидно, що хтось прямо зацікавлений у фізичному усуненні Дубінського в умовах Київського СІЗО", – пояснили адвокати.

Деталі справи

Ще у 2020 році Центр протидії корупції звернувся до генпрокурора із заявою про злочин щодо Дубінського. Тоді журналісти-розслідувачі зазначали, що депутат Дубінський, його матір та колишня дружина володіють загалом 24 квартирами, 17 автівками та 70 сотками землі. Загальна сума майна складає близько 2,5 млн доларів. 

Зокрема, сам Дубінський придбав дві квартири вартістю 100 тисяч доларів у пентхаусі 5-зіркового Fairmont Grand Hotel на столичному Подолі, шість земельних ділянок у селі Хотів під Києвом, на двох з яких звели маєтки, земельну ділянку з будинком у Соломʼянському районі Києва, квартиру в елітному житловому комплексі "Французький квартал" у Печерському районі Києва, квартиру на масиві Теремки в Києві.

Станом на листопад 2019 року нардепу належало сім автомобілів, серед яких Mercedes-Benz, Porsche, Volkswagen, Honda та Subaru. А вже на початку 2020 року Дубінський придбав позашляховик Cadillac Escalade 2010 року випуску за 1 млн 150 тисяч гривень.

Мати Дубінського – пенсіонерка, проте за останні пʼять років стала власницею 19 обʼєктів нерухомості загальною вартістю близько мільйона доларів. Серед іншого, мати Дубінського є власницею нежитлових приміщень в центрі Києва, 12 квартир в різних районах столиці та земельної ділянки і паркомісця. Їй належать два автомобілі Mercedes-Benz, два BMW, а також Toyota Land Cruiser, Maserati Coupe Cambiocorsa і ЗАЗ Vida.

Колишня дружина Дубінського має сім квартир у Києві, більшість з яких розташовані поруч із квартирами ексчоловіка. Загалом за кілька останніх років вона стала власницею нерухомості на суму понад 300 тисяч доларів. При цьому її офіційним місцем роботи зазначена посада директора з маркетингу "Ліги фінансового розвитку", засновником якої є Дубінський.

Як зазначається, наприкінці грудня 2019 року Дубінський почав переписувати частину свого майна на матір-пенсіонерку і дружину Олесю Цибко. Згодом стало відомо, що Дубінський і Цибко розлучені. Офіційна дата розлучення невідома, проте станом на листопад 2019 року вони ще були у статусі одружених. Однак, припускалося, що Дубінський зберігає фактичні сімейні відносини з Цибко, тож, згідно із законом "Про запобігання корупції" зобов'язаний декларувати її майно.

У ЦПК тоді уточнили, що приховування численного майна може свідчити про те, що Дубінський хотів ухилитись від сплати податків, легалізувати незаконно отриману власність.

Рішення суду

Нині ж Печерський суд Києва задовольнив клопотання та заарештував 21 квартиру та іншу нерухомість, а також 15 автівок Дубінського, його матері та ексдружини. Як йдеться в ухвалі суду, арешт наклали через досудове розслідування ДБР у кримінальному провадженні щодо відмивання грошей та ухилення від податків.

Про інші справи Дубінського ми писали раніше.

Читайте також:
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки
Готель Готель "Україна" у центрі Києва виставили на продаж: Початкова ціна стартує з понад мільярда гривень
Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі